sâmbătă, 13 martie 2010

Vine Caranfil în Iaşi !

Da! Atentiune, atentiune! Cel mai bun, cel mai mare regizor roman al momentului vine in capitala Moldovei, orasul inconjurat de 7 coline, IAŞUL!

Nu pot decat sa spun ca aceasta stire ma incanta foarte mult, fiind un fan al filmelor sale...insa si mai mult pentru ca am sa fac parte din echipa care il primeste aici pentru un medalion in numele lui. Fundatia culturala "TIMPUL" si Centrul National al Cinematografiei (CNC) sunt initatorii acestui medalion dar a fost ideea fostei mele sefe de voluntari de la IIFF, de anul trecut, cu care am tinut legatura si mai frecventam si filmele de la Clubul Cinefililor, Ana Chiricescu. Deci laudele merg la ea pentru aceasta idee...

Vine in perioada 12-14 Martie 2010...o sa aiba loc intalniri, discutii si proiectii cu, bineinteles, filmele lui.

Pe 12 Martie la ora 17 il intalnim in aula Universitatii "Al. I. Cuza", sala mare din corpul mare, principal al Universitatii. Proiectie a filmului "E Pericoloso Sporgersi" din 1993. Intrarea este libera si la sfarsit se lasa cu discutii si intrebari de la public pentru regizor.

Pe 13 Martie la ora 16 il vedem in Sala Studio a Universitatii de Arte "George Enescu". Filmele care o sa fie rulate aici sunt "Frumos e in septembrie la Venetia" din 1983, un scurt-metraj care l-a facut la 23 de ani...si "Dolce far niente" (1998). Aici ma astept sa fie asaltat de intrebari de la studentii de la arte...sper sa fie bune. Intrarea aici este de asemenea libera. Seara la 19:30 la Cinema City avem o proiectie speciala a ultimului sau film "Restul e tacere" (2008) si aici ma astept sa vina multa lume, mai ales ca e un film foarte, foarte bun. Nu stiu insa sigur daca o sa fie gratis sau nu. Postul asta o sa ramana primul pana la 14 Martie asa ca o sa mai fac modificari la el daca este necesar.

Pe 14 Martie tot la ora 16 il asteptam la Ateneul din Tatarasi pentru proiectiile filmelor deja clasice romanesti "Asfalt Tango" (1996) si "Filantropica" (2002). Intrarea este tot libera. Pentru mine, Filantropica inca este cel mai bun film romanesc din cate am vazut. Nae si Lucian Pintilie sunt doi regizori de studiu pentru cinematografia romaneasca. Insa aici e vorba despre Nae Caranfil si pentru el merita sa rapim o dupa-amiaza din fiecare zi a weekendului + vinerea ce il precede din zilele 12, 13 si 14 Martie 2010.

Va asteptam!

Atentionare: S-a modificat ora la Cinema City, inainte era 20:00...acum e 19:30.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu