vineri, 26 februarie 2010

Ninja Assassin {2009}

De ce am vazut film asta. Deja din acest ton iti dai seama ca nu e de bine...lol. Nu, nu e chiar atat de grav dar depinde de ce asteptari ai. Depinde in totalitate de chestia asta. Acum...

Eu am vazut filmul asta din cauza ca e regizat de un tip relativ necunoscut care a mai regizat un film genial...si anume V for Vendetta. Din aceasta cauza asteptarile mele au fost un pic cam marisoare. Greseala! Apoi in lista de producatori erau trecuti asa: Joel Silver si fratii Wachowski (sau fratele si sora Wachowski...depinde cum vor ei din cauza lui Larry care mai nou, pe imdb, e numit Lana...oook.) deci de aici iti dai seama ce fel de film poate sa fie. Actiune 100% spectaculoasa, bestiala, antrenanta...dar fiindca nu a fost scris de Andy si Larry atunci nu are aceeasi poveste puternica si memorabila. Aici a fost diferenta.

Filmul asta e actiune non-stop...un adevarat slasher, in adevaratul sens al cuvantului...figuri de arte martiale, sabii de samurai, filosofie ninja...filosofie ieftina dar na, pentru filmul asta e buna...unele scene au fost chiar foarte bine facute. Un minus imens insa pentru sangele fals, computerizat...nu numai ca mi-a adus aminte de 300 dar era prea deschis la culoare, mult prea deschis. Era rosu aprins in loc de rosu inchis, scarlatiu. Apoi cam toate scenele de actiunea mi-au adus aminte de 300 intr-un fel sau altul. Faza din baie cu grasu ala cand isi scoate lama din brat e aceeasi cu faza din 300 cand uber-immortalul isi scoate sabia din brat...pregatirea pustanilor de mici aceeasi cu pregatirea pustanilor de mici in 300, chiar si close-up-ul ala in slow-motion cand un pusti bate cu pumnul inspre camera...si din nou, acelasi sange fals care sare peste tot si e folosit mai nou si in seriale ca "Spartacus: Blood and Sand".

Deci asta e...depinde de asteptarile tale. Daca te astepti sa vezi ceva mai inteligent, nu e bine. Daca te astepti sa vezi un film de actiune cu ninjalai asa cum ai vrea sa vezi, atunci ai gasit exact ce trebuie. Si multe filme cu ninjalai care sunt bune nu prea exista..."Crouching Tiger..." ar fi cel mai bun dar acolo sunt mai multe elemente. Aici vorbesc de ninja pur, imbracat in negru, se plimba ca vantul, iese din intuneric...all classic stuff. Sunt folosite bine dar asta nu inseamna ca tot un film slab e cu o poveste slaba, scris prost si jucat sub standard.

6.75/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu