marți, 9 februarie 2010

Jin-Rô {1998}

The Wolf Brigade

Acest filmulet ce prezinta viata post-belica in Japonia ne arata un univers paralel in care s-a creat o "forta speciala" in cadrul apararii interne pentru a inhiba revoltele si protestele. Un fel de SWAT dar cu armuri de fier, impenetrabile care rezista si la bombe.

Punctul forte al filmului este bineinteles animatia...o animatie care incearca sa copie in mod fidel realitatea, in cel mai mic detaliu...si e intr-adevar superba. Nu e colorata, se folosesc mai mult culorile pal, maronii, inchise pentru a prinde atmosfera unei tari deprimate si nefericite, una care traieste in frica si nemultumire fata de nivelul de trai. Multi din cei saraci s-au alaturat acestor forte speciale pentru a scapa de saracie. Insa obiectivul principal al filmului este analiza psihologica asupra unui singur soldat din aceasta forta speciala care a fost traumatizat de un eveniment recent. O fata tanara a explodat in fata lui din dorinta ei...un eveniment dur si necrutator. Un strigat de protest si frica pentru "lupul" din fata ei...ea era imbracata intr-o geaca rosie si ducea bunatati care faceau bum.

Metaforele se invart in jurul povestii "Scufita rosie". Si se invart atat de mult in jurul acestei povesti incat devine enervant. Am inteles din a doua scena ca el e lupul si aia e scufita si de aici e evident unde se duce totul pentru ca stim povestea originala. Dar na, au mai complicat-o putin cu o poveste de dragoste intre acest lup nevorbaret si scufita rosie, momeala. S-au lungit mult cu aceste scene si a devenit neinteresant si neconclusiv in ce directie se indreapta povestea. S-a terminat sec si m-a dezamagit. Povestea trebuia lucrata in detaliu...dar daca e vorba numai despre efectele unui razboi asupra unui soldat atunci da...merge.

Un anime foarte misto, hyper-violent care are loc si de o poveste de dragoste.

7.25/10

Un comentariu:

  1. Salut, iti recomand si aceasta serie:http://www.imdb.com/title/tt0367439/

    RăspundețiȘtergere