joi, 11 februarie 2010

Brutti, sporchi e cattivi {1975}

Ugly, Dirty and Bad

Patru generatii sub acelasi acoperit...acoperis care se intinde prin doua camera de marime medie. E cam de rasu-plansu...dar mult mai mult rasu.

Capul familiei, cel care sta in stanga femeii cu copil sau in dreapta femeii in roz cu tzatze mari, are un milion de lire, stranse probabil in timpul vietii, pe vremea cand nu statea degeaba. Acum probabil e pensionat pe caz de boala din cauza ochiului sau. Ei, acest milion e dorit de toata lumea din casa asta...ii vedeti si voi pe toti. Toti unu si unu. In fiecare zi trebuie sa gaseasca alt loc unde sa ascunda el banii. Treaba amuzanta rau in cam toate cazurile.

Apoi, cum toata lumea din familia asta are visurile si implicit frustrarile lor pentru visurile nu se indeplinesc, toata lumea se razbuna pe omul care are bani dar refuza sa-i cheltuiasca cu familia lui. Si chiar si asa..are bani si tot in saracie extrema vrea sa locuiasca. Probabil dintr-un sentiment bolnav ca nu poate sa plece si sa-i lase pe astia care ii fac zile fripte in urma. Sunt totusi familia lui, buna sau rea, nu poti sa-i alegi...ramai cu ei toata viata. Cei mai cu capul pe umeri sunt, uimitor, copii...inca naivi si nevinovati, sunt inchisi in fiecare dimineata intr-un tarc pentru a-i apara de ce se intampla in jurul lor. E locul lor de joaca special unde nu se pot lovi dar nici altii nu ii pot lovi pe ei.

Intr-o zi, capul familiei se plictiseste si se intalneste cu curva in roz din dreapta lui. Bat cum e se gandeste sa o aduca acasa si fiind casa lui, aduce pe cine vrea si nimeni nu are voie sa comenteze. Curva acum traieste in dreapta lu asta si sotia in stanga lui :)) . Degeaba incerc sa descriu fazele, ele trebuie vazute si traite. Dar cum am spus mai sus, sunt de rasu-plansu. E totusi vorba de o familie numeroasa, incredibil de saraca (seamana daca ii observati cu familiile de tigani de la noi), care traiesc intr-o casa subreda facuta rapid, fara slujbe, fara posibilitate de a invata pe copii ceva bun. Filmul e incredibil...dar pentru mine a fost o comedie copioasa.

9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu