luni, 8 februarie 2010

The Box {2009}

Deloc deosebit. E un S.F. ce ar incerca sa reproduca unele astfel de filme din anii '50-'70. Problema lui e ca se aventureaza in unele aspecte care da, sunt ca intr-un S.F., sunt exagerate si fara raspuns exact insa sunt si neinterpretabile. Tot ce poti sa cunosti este ca tot spectacolul e condus de extraterestrii care nu isi fac vazuta aparitia...nici macar sa iti formezi o idee.

Richard Kelly e regizorul foarte slab care a creat fenomenul Donnie Darko care e un film dobitoc, ridicat in slavi de oameni care cred ca e mai profund decat pare...a avut o singura chestie mai trezita si tocmai aia a reusit sa uimeasca pe toti si sa-i faca sa pupe-n fund filmul asta mai mult decat merita, rusine. Richard Kelly tot o da in bara de atunci...din pacate, filmul sau de succes capata momentum. Subiectul sau de baza in filmul nou, The Box, e lacomia si foamea de bani, un subiect rasuflat deci fara efect deosebit asupra spectatorului.

O femeie, Cameron Diaz, e vizitata de un tip fara jumatate de fata, misto efect totusi...s-a mai facut si in The Dark Knight ceva asemanator, pe aceeasi parte a fetei daca nu ma insel...cat de original :)) . Acest om ii face o oferta irezistibila pentru ca el vinde bani...un milion de dolari, mai exact. Pentru acest milion ea trebuie sa plateasca cu viata unui om pe care nu il/o cunoaste. Dar pretul e mult mai mare decat se asteptau...uuu, iarasi, previzibil...in final ajung in exact aceeasi situatia ca a celor pentru care au apasat butonul. Etc, etc, multe scene plictisitoare...efectele slabute...jocul actorilor slabut, pana si Langela a fost inexpresiv, chiar daca asa trebuia, putea sa scoata mai mult din personajul sau. Cameron si celelalt, James Marsden, la fel, degeaba.

Nu il recomand, in nici un caz. E slab all over.

6/10

Un comentariu: