sâmbătă, 20 februarie 2010

The Boondock Saints II: All Saints Day {2009}

Dupa 10 ani s-au intors. Si raman "true" fanilor primului film...

Spre deosebire de alte sequaluri facute pentru bani acesta are un accent un picut mai mare pus pe poveste. Adica, e cam greu sa umpli doua ore fara un fir epic de orice fel...orice fel mai rasarit. Violenta nu as spune ca e gratuita pentru ca nu e exagerat de multa insa o astepti cu nerabdare sa rasara. As fi vrut totusi sa fie mai creativa si nu atat de repetitiva insa ca fan al primului film a fost destula. S-a vrut crearea unor faze sa fie mai interesante cum ar fi un preview al planului pe care il fac sfintii si apoi desfasurarea lui in realitate, nu la fel de perfecta si mult mai amuzanta...din cauza ca au dat-o putin bara.

Povestea se invarte mai mult in jurul trecutului tatalui lor. In flashbackuri vedem cum a inceput acesta sa devina un hitman si in cele din urma pentru cine lucra si de ce. Problema aici ar fi ca nu e de un interes major pentru fanii sfintilor sa vada trecutul tatalui lor. Adica na, pe mine nu m-a interesat prea mult dar pentru ca trecutul lui se intalnea cu prezentul lor a constituit astfel un fel de continuitate in relatia tata-fii, un fel de istoria se repeta si din nou o confirmare a zicalei...ce-i taica-tu, asta o sa fii si tu.

Sfintii Boondock au un fel de sentiment cult fata de ce fac ei, oameni ai dreptatii, oameni credinciosi...un soi de Bruce Wayne sau Tony Stark fara bani si atata putere. Au de partea lor doar talentul lor cu gloantele si credinta in ăl de sus. William Defoe din pacate nu s-a intors pentru acest film, unul din motivele pentru care primul a fost atat de bun, de fapt...insa s-a intors in locul lui Julie Benz si cu ea s-a incercat reconstituirea unor faze pe care le facea William dar pur si simplu nu aveau acelasi farmec si pareau pur si simplu fortate si gratuite. Julie Benz insa e hot si e pacat ca nu a fost decoperita mai devreme desi ea joaca in televiziunea americana din 1990. Mi-a placut cum a jucat aici, cu accentul ala dubios de sudista pura.

In final, e un film pentru fani si posibil, unor noi fani care daca vizioneaza acest film fara sa-l vada pe primul o sa fie placut surprinsi sa il descopere.

7.8/10

+ The Rebound - o comedie romantica care s-a mai facut dar in formula inversa cu bucatele de suflet imprastiate pe ici si colo, nu peste tot. Merge o singura data. 6.75/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu