vineri, 1 ianuarie 2010

The Time Traveler's Wife {2009}

Primul film pe anul asta si nu poate fi decat unul romantic...unul romantic dar cu o idee interesanta.

Avem un tip care de la varsta de 6 ani calatoreste involuntar in timp si spatiu. Totul e de domeniul fantasticului si spre deosebire de alte filme romantice in care e vorba numai despre femei, partea asta e interesanta si pentru noi, publicul masculin care totusi trebuie sa indure acest spectacol din cauza partii feminine. Dar fiindca eu nu am fost obligat, a fost totusi un film bunicel.

Chestia asta mai S.F., cu calatoritul in timp si spatiu a dat liber la multe paradoxuri care bineinteles nu inseamna ca universul imploda ci pur si simplu inseamna ca aici lucrurile nu pot fi controlate si ceea ce se intampla, se intampla. Acest calator in timp, in mod special, se duce in locurile unde s-a inamplat in trecut o explozie emotionala intensa pentru el. De aceea ajunge intotdeauna in astfel de locuri care functioneaza pentru el ca niste centre de gravitatie. Eric Bana este acest calator in timp, unul care mai recent trebuie sa jongleze pe langa calatoritul involuntar in timp si o casnicie. Putin m-a interesat aspectul asta pentru ca aici e doar un chick flick. Dar cum am zis, are doua parti, cate una pentru fiecare.

Se vorbeste mult despre calatoria in timp dar nu din punct de vedere stiintific, ci doar impactul emotional al acestui eveniment...deci pana la urma tot un film pentru femei este. Pana si titlul o spune...e vorba despre sotia calatorului in timp, nu si calatorul. Acum merge un film in care el e personajul principal :)) . Filmul asta trebuia sa fie regizat de Steven Spielberg, David Fincher si Gus Van Sant...si primii doi ar fi pus accent mai mult pe stiinta fictiva din spatele calatoriei involuntare in timp.

7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu