sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Sherlock Holmes {2009}

A aparut o varianta vizionabila mai devreme decat ma asteptam. Dar na, nu a avut incasarile Avatarului sa-l tina prea mult in cinema. Este si acum pe undeva, dar nu mai scoate banii pe care ii scotea la inceput. Si cine scotea acesti bani? Robert Downey Jr., Jude Law si Rachel McAdams sunt persoanele responsabile incasarilor. Scenaristii sunt responsabili pentru poveste si replici...regizorul, Guy Ritchie e responsabil pentru dirijarea decenta a lor pe ecran...nimic mai mult.

Nu are flerul lui Snatch. sau Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Insa e peste Revolver si RocknRolla. E pur enterntainment si la doua ore, e suficient incat sa uiti de toate problemele pe care le ai, sa te amuzi si sa ai parte si de un mister care nu iti plictiseste creierul. Ochii sunt insa intr-un festin...vizual filmul e plin de detalii respective epocii, anilo 1890, mai exact. Efectele speciale sunt bine facute, curate, asa cum te astepti sa fie deja normalul la un film comercial din ziua de azi.

Asa cum am stabilit, ceea ce te face sa vezi filmul sunt actorii si efectele...si pentru publicul mai pretentios, povestea care e mai decenta si mai bine facuta, nu la fel de plina de clisee ca in Avatar. Regia ma asteptam sa fie mai misto...mai interesanta cu toate ca Guy isi pastreaza stilul in unele faze. Ii trebuie in schimb un film serios, unul cu gangsteri si baieti rai, nu cu vrajitori si magie. Cu asta si-a platit chiria si facturile...cu toate ca daca ma gandesc bine, as prefera un regizor de genu asta sa imi faca filmele comerciale pe care le am. Ar iesi infinit mai interesante si amuzante decat daca le scotea un regizor tanar fara experienta.

O chestie interesanta pe care am observat-o in reactia generala a publicului e ca Avatar i-a ajutat sa mearga la Sherlock. Ce s-a intamplat...locurile la Avatar erau ocupate in intregime si romanu daca tot a mers la cinema a zis ca hai totusi sa vada un film...asa ca mergeau la asta. Si asta, la fel ca Avatar te distra, insa nu la fel de mult. Avatar are vizualul prea bine pus la punct si finalmente superb in 3D. Asta nu. Oricum, daca il folosesti pe Robert Downey Jr. e cam asigurat box-office-ul. Au strans vreo 300 milioane.

Accentul lui Holmes e spot-on si a zis Guy undeva ca e mai bun decat al lui. Downey a primit si o nominalizare pentru rolul sau la Globurile de Aur, dar nu pot sa o dau cu presupusu. Ideea e ca filmul merita vazut...macar for fun.

8.25/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu