duminică, 24 ianuarie 2010

Los abrazos rotos {2009}

Ultimul Almodovar. O drama reusita, una care face apel mai mult la publicul matur. Eu nu am cules nimic din filmul asta. Mi-a facut, insa, placere sa o vad pe Penelope Cruz cum e inca extraordinar de frumoasa. Regizorul filmului din film, extensia regizorului Almodovar, indragostit de ea, a ales sa o prezinte precum Audrey Hepburn la un moment dat...concluzia? Incredibila asemanare...mi-a dat piele de gaina in acea secventa.

Povestea filmului e interesanta pentru ca nu e liniara. Obliga publicul sa fie atent, cercul incheindu-se frumos in final. Avem deci povestea unui regizor acum orb care a fost indragostit nebuneste acum 14 ani. Incep amintirile sa il viziteze, prima fiind aceea a fiului unui fost tip care i-a produs un film in care a jucat dragostea lui, amanta producatorului. Complication. Dar asta ii place lui Almodovar. Ii place sa prezinte drama umana in toata complexitatea ei. Pentru ca in viata nimic nu e simplu sau liniar. Intotdeauna ne intoarcem la amintiri sau exemplele pe care le cunoastem si le comparam cu ceea ce stim acum.

Acest regizor, care a fost si scenarist, inca mai scrie scenarii si inca le mai vinde. Regia insa nu mai poate sa o practice pentru ca spre deosebire de muzica unde ai putea compune fara auz, aici ai nevoie de ochi, fara discutii. De la venirea acelui fiu ratacitor, dezamagitor pentru tatal sau, acele amintiri dau navala si vedem astfel povestea din trecut care a schimbat viata multor oameni/personaje in acest film.

Eu as mai revedea acest film doar pentru Penelope Cruz care joaca perfect dar e si un deliciu pentru ochi...din nou, imaginile cand se transforma in alte actrite, incluzand-o pe Audrey Hepburn...sunt superbe si cam singura chestie din tot filmul asta care m-a marcat. In rest, asa cum am spus-o sau nu...e o continua drama a unui om, un regizor/scenarist orb care isi retraieste trecutul prin amintiri. De ce ne intereseaza povestea lui? Pentru ca e un regizor orb si dorim sa stim cum s-a ajuns la asta si cine altcineva a fost implicat in viata lui. E destul de interesant. Ca sa nu mai zic ca imaginile in sine sunt foarte frumoase...

7.4/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu