miercuri, 27 ianuarie 2010

Lásky jedné plavovlásky {1965}

Loves of a Blonde

Foarte frumos film (de acum daca il mai zic il notez cu 3F :)) ). Un film simplu care vorbeste despre fiecare dintre noi. Tineri si batrani. Dragoste tanara, trecatoare si grija parinteasca ce tine o viata intreaga.

Eu unul m-am regasit in spiritul aventurier al baiatului care a profitat de ocazie si de naivitatea fetei. Fata si-a jucat si ea rolul fix ca in realitate...a sovait la inceput, nu avea incredere in el, dar dupa cateva sarutari, vorbe dulci si mangaieri tandre avea incredere in ritmul dragostei. A fost o scena frumoasa, sexy si inocenta. Desi povestea asta ar fi acum valabila pentru adolescenti ... sa zicem 16-18, acum ea, fiindca muncea intr-o fabrica ii pot da peste 18 ani, poate 20...poate mai mult. Era alte vremuri...nu? Erau anii '60. Si daca pe atunci mama baiatului facea scandal ca vine fata acasa sa fie invitata acum ce face oare? O primeste cu bratele deschise? Normal ca nu, dar asta nu arata decat ca o data cu fiecare generatie, trecutul se repeta...nu e nimic nou sau vechi...totul e perpetuu cand vine vorba de sentimente si comportament.

Mama lui comenta, tanara, cand o sa fie si ea mama o sa fie la fel. Pentru ca asta e rostul ei, sa fie hyper-protectoare si paranoica. Sa se teme de ce o sa zica vecinii. Toti ne-am regasit parintii asa cum ne-am regasit si pe noi. E o poveste universala si nemuritoare...insa e de altfel una foarte moderna si dramatica chiar daca balanta inclina mult spre comedie. E viata. Viata e comica, viata ne intristeaza, viata ne ofera suspans si drama. Un film foarte bun, nominalizat la Oscar in '67 pentru cel mai bun film strain.

Si la fel ca in Balul Pompierilor, intalnim unii din actorii din acesta si acelasi stil de acting de zici ca e improvizatie pe loc. Un acting natural, firesc, dar nu l-ai numi foarte bun...

9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu