marți, 12 ianuarie 2010

Fantastic Mr. Fox {2009}

Mai nou, regizorul tanar cu un stil unic, Wes Andreson, se ocupa si de stop-motion. O animatie simpatica, despre valori familiale, cautarea identitatii (intrebari existentiale), prietenie si ceva aventura.

Bineinteles, poate fi si un comentariu despre cum ne asemanam cu animalele, pana la urma facem parte din regnul lor. Nu pot spune ca filmul asta are vreo doza de realitate din cauza ca m-am insela...e o fantezie cu un stil vizual unic, o paralela la felul cum ne traim noi viata si cum am dori sa o facem...povesti umane spuse folosind animale. Nimic nou la capitolul asta. Ce poate fi nou ar fi limbajul matur, dar nu prea...de exemplu...in locul unei injuraturi se pune cuvantul "cuss" care inseamna injuratura. In rest vedem povestea unui vulpoi curajos care doreste sa fie recunoscut pentru ceea ce e...fantastic...si isi doreste o viata mai buna si mai bogata, spiritual cat si financiar.

Nu stiu daca personajul e cel in care trebuie sa ne regasim pentru ca sunt diferite si variate tipuri de personaje prin filmul asta in care ne putem regasi. Cu toate astea, publicul tinta e o familie, pentru ca e totusi un film cuminte, curatel, nu foarte amuzant dar placut. Se pastreaza stilul regizoral al lui Wes, teatral cu o multime de detalii pe care le putem aprecia si la vizionari viitoare. Ca animatie...nu stiu, competitia e destul de dura anul asta. Atat din partea CGI-ului cat si a celorlalte animatii stop-motion.

8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu