luni, 25 ianuarie 2010

And Then There Were None {1945}

Distractiv film dar mult prea naiv. Clasic "whodunnit"...10 oameni pe o insula, un criminal, la fel ca povestea "10 negrii mititei" (in film e 10 indieni mititei), cate unu moare din cand in cand...mult rationament din partea personajelor atat de diferite una fata de cealalta, si mai mult mister.

Am si ajuns sa intru in jocul lor. Sa presupun cine ar putea fi. Chestia e ca si iti dadea motive sa suspectezi pe cineva din cauza ca fie spunea persoana aia ceva ciudat, fie a ramas singura care nu a facut ca ceilalti. Presupuneri garla, sarind de la o persoana la alta din cauza ca precedenta, pe care o suspectai, tocmai a dat coltul. Finalul e ironic...criminalul fiind deja unul care are puterea sa faca chestii de genu asta si atunci cand nu e pe insula asta parasita. Nu zic cine-i...80% din distractie e chiar asta, sa afli identitatea criminalului care face la fel ca Saw (sau Saw face dupa asta? :)) ), justitie cu propria sa mana.

La Saw e altceva...pentru ca cei care au gresit se pedepsesc singuri, nu ca aici, cand fiecare isi asteapta moartea. Oricum, multe replici sunt copilaresti si ridicole, uimindu-te...iar actingul nu ajuta deloc filmul...scanduri umblatoare care stiu sa-si miste gura. Ce mi s-a mai parut amuzant era faptul ca desi murea lumea in jurul lor, cei in viata nu prea aveau mari probleme, sa intre in panica sau ceva...nuu, n-aveau nici o treaba. Nu s-au aliat, astfel sa ramana toti unul langa altul...dar era ca si cum asteptau sa se termine cu bine sau rau. Pe langa toate astea...nu te alegi cu prea multe...poate doar cu o viziune la felul cum se comporta omul in aceasta situatie, viziune care mi se pare invechita rau. S-au mai facut remakeuri dar ce sens...sunt mai proaste decat asta. Si asta nu e atat de grozav pe cat ma asteptam...

8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu