vineri, 4 decembrie 2009

Taking Woodstock {2009}

Ma asteptam la altceva. Din trailer trebuia sa fie un film amuzant, de suflet...spiritual, hipiotic, distractiv, cu muzica buna (care iese in evidenta). Nu vroaim sa vad neaparat cum ar fi aratat atmosfera unui Woodstock, desi aveam cateva idei si inainte de film, insa chiar s-a prins atmosfera destul de bine si indeajuns incat cel care nu a trait acele vremuri sa isi faca o idee generala asupra fenomenului.

Mi-au placut micile detalii, toate autentice, fara a fi folosite filmari din arhiva sau efecte speciale...cu exceptia filmarii intregului ocean de oameni din jurul scenei, scena in sine si alte cateva efecte psihedelice, putine si astea la numar, din pacate. Eh, poate ar trebui sa ma uit chiar la filmul Woodstock, documentaru...daca e sa vad numai ce inseamna fenomenul Woodstock.

Aici se vrea a fi o poveste despre maturizare si alegerea caii in viata. O poveste ce urmareste evolutia unui tip Elliot prin experientele ce le traieste o data cu acest festival in orasul sau, care nu e Woodstock. Aici e vorba ca Woodstock a fost furat de la locul lui de nastere si dus in alt oras...si e ca si cum...daca il construiesti, ei vor veni. Si asa s-a intamplat, chiar mai mult decat se astepta oricine. O singur scena imensa, un haos controlat, placut in afara lui. Elliot a fost capul rautatilor aici, el fiind omul ce a pornit acest vacarm...l-a inceput pentru ca spiritul sau de adolescent neimplinit a facut-o doar pentru ca putea.

Mult personaje, niciuna dusa pana la capat. E un film de 2 ore, insa parca era nevoie de mai mult si parca era nevoie sa nu se intre in atatea povesti, pentru a se concentra Ang Lee (Crouching Tiger, Hidden Dragon; Brockeback Mountain; Sense and Sensibility) pe caracterizeaza completa a personajelor insa si pentru ca spectatorul sa simta ceva pentru acel personaj...insa drama lor nu este niciodata complet dezvoltata. Un minus semnificativ. Per total nu stiu ce sa spun, nu mi-a placut in mod deosebit...din mai multe motive, dar este pana la urma o poveste personala a personajului principal, care mai tarziu a scris cartea dupa care s-a facut filmul.

7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu