miercuri, 9 decembrie 2009

Sherlock Jr. {1924}

Inca o poveste minunata, amuzanta si distractiva de la Buster Keaton. Acesta e unul din filmele sale de referinta, facand parte din orice montaj "Buster Keaton".

Sherlock Jr. are doar 45 de minute dar e cat se poate de plin, ca sa zic asa, insa la final ai fi vrut sa vezi mai mult. Filmul e plin de comedia gen slapstick a lui Buster insa e de asemenea plin de cascadorii deosebite si inovatii interesante aduse in magia imaginilor miscatoare. Iarasi sala de la "Mihai Ursachi" a fost plina de rasete iar setea indusa de acest film a fost potolita de alte doua, de aceasta data scurt-metraje, filmulete ale lui Buster Keaton..."Cops" si "The Boat" din '22, resp. '21.

Buster Keaton e un icon a comediei slapstick, a echilibristicii pe film, a curajului, a cascadoriilor comice si a comediei fizice. Motivul pentru care la noi nu prea l-am vazut este ca noi il avem pe Charlie...si fiind acesta din urma un pachet mai complet si mai bogat, rolul lui Buster Keaton in cultura tv, romaneasca, e de prisos...alt motiv nu vad de ce nu l-au bagat.Gandire proasta din partea televiziunilor, dar asta fiind zisa, cand au avut ei o gandire sanatoasa? Nu l-am vazut pe Buster in copilarie cand l-am vazut pe Charlie, pentru mine nici nu a existat pana cand am auzit de el acum cativa ani.

E de vazut, oricum.

9/10

Un comentariu: