miercuri, 2 decembrie 2009

Our Hospitality {1923}

Buster Keaton a fost unul din simbolurile comediei din anii '20, '30 si '40. A distrat lumea timp de 3 decenii, a uimit prin stilul unic al comedie, prin atletismul sau, prin cascadoriile periculoase insa facute cu cap dar si spectaculos. In 1960 a primit un Oscar pentru intreaga munca...insa fata de Chaplin nu si-a format un personaj care poate sa il reprezinte in intreaga lume.

Keaton a fost un actor ce a distrat America si atat. Sincer sa fiu, e primul film pe care il vad pe el jucand in filmul pe care l-a regizat. Sper ca urmatoarele sa fie la fel de distractive si amuzante. Spre uimirea mea, acest film a facut o sala de vreo 40 si ceva de oameni sa rada la fiecare faza amuzanta si chiar, culmea, sa aplaude la final. La asta nu ma asteptam. Dar a si meritat. Ne-a transportat prin toate emotiile care le traim intr-un film frumos. Avem de toate, dragoste, umor garla, suspans, aventura si impuscaturi...

Umorul este usor absurd, cartoonish, insa foarte eficient, de efect. Se rade in hohote si pe buna dreptate. Comedia prin cascadoriile elaborate este atat comica, cat si plina de suspans. Starul este Buster Keaton, fiind si regizor, si propriul sau cascador, si actorul din rolul principal. Cea mai multa munca e facuta de el...Au fost 74 de minute petrecute in mod placut cu o figura de om, la propriu, Keaton avand o figura foarte usor de reperat. Un om cu ochi mari, cu o figura serioasa...comica.

9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu