luni, 28 decembrie 2009

Ink {2009}

Cu totii cred ca stiti scurt-metrajul de 8 minute, Spin...daca nu, il gasiti pe YouTube. Imediat o sa va dati seama ca l-ati mai vazut. Ei bine, filmul asta, Ink, a fost regizat, scris si editat de acelasi tip...Jamin Winans. Acum, nu zic ca numele sau trebuie amintit ani de'a randul, ba chiar deloc.

Spin a fost misto pentru un scurt-metraj. Ink nu e asa de bun. Prezinta totusi o idee oarecum originala intr-un ambalaj vizual interesant, dar nu foarte. Ideea e ca noaptea vin la noi, in timp ce dormim, doua feluri de oameni, unii care ne ating pe cap si ne dau vise frumoase, numiti Povestitori, daca nu ma insel, si altii, care ne dau cosmaruri, numiti Incubusi. Pana aici totul e fascinant...dar trecem mai departe. Deodata o fata sanatoasa intra in coma in timp ce doarme...de ce? Nu stim. Dar aparent nu conteaza asta, pentru ca nu se pune accent pe asta deloc. Ea intra intr-o lume de vis, unde nu este vazuta de oameni insa umbla printre ei...nu singura. E acompaniata de rapitorul ei, Ink...care doreste sa devina un Incubus, cam asta-i ideea.

Filmul e unul independent si se pune mult accent pe batai fizice, gen karate, intre fiinte supra-naturale. Sa zicem...Problema cu acest film este scenariul care pur si simplu umple spatiul dintre batai si imagini, actingul prost si senzatia asta generala de film facut cu bani putini, film care probabil era mai bun daca cineva cu bani ii dadea atentie. Insa tot ala care a scris, regizat si editat filmul asta a bagat si banii.

Ink e o poveste de adormit copii mici, de unde si pustoaica mica. Ea incearca sa deschida ochii parintilor care stau prea mult si acorda prea multa atentie slujbei si mai putin lor. Dragut, dar pacat ca ambalajul, desi arata bine, ascunde o poveste subtire si nememorabila.

7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu