joi, 24 decembrie 2009

The General {1926}

Probabil cel mai bun film al lui Buster. Are dragoste, care cuprinde cateva scene foarte, foarte comice cum ar fi momentul cand ea s-a apucat sa mature, din lipsa de ocupatie, prin cabina locomotivii...sau atunci cand ea face ceva ce nu ii place personajului lui Buster, o stranguleaza vizibil in joaca si apoi o saruta sec...momente atat romantice cat si comice...si nu sunt singurele...

Perfectionismul lui Buster e uimitor...in ce sens. Nici nu se vede...totul pare atat de natural si de firesc incat nu ai crede ca s-a lucrat prea mult timp la o scena. Actiunea are loc in timpul razboiului civil din America...cam prin 1860. Cursele cu trenurile sunt incredibile...complexe si niciodata repetitive. Un lucru dificil de aratat cand vine vorba de un tren urmarind altul.

Multe glume cu trenuri, multe glume romantice...e un film complet. O comedie pentru toate generatiile, un film ce nu imbatraneste...etc. Asta tot la Ursachi a fost si iar nu am putut sa ma duc ca na, 23 decembrie fiind, ieri toata ziua am muncit prin casa, curat, ajutat, facut bradul. Oricum nu cred ca o se mai repete povestea si in viitor. Merita sa fie vazut pe un ecran mare insa muzica e repetitiva si enervanta dupa o perioada...destul de repede. Singurul minus.

9.75/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu