luni, 14 decembrie 2009

The Adventures of Robin Hood {1938}

Basm...si ce frumos e. Colorat, moralizator, romantic (for the ladies), plin de actiune clasica cu arcul cu sageti si sabia...nu lipseste nimic, nici macar drama si comedia. Bine, poate nu e basm, pentru ca ar inseamna sa vedem multe chestii ireale, fanteziste, insa e o povestire pe care toata lumea o cunoaste.

Povestea povestii o stiu, din pacate, din pardoia lui Mel Brooks...pe care am vazut-o de atatea ori cat a fost la tv mai mult decat a fost dat acest film. Da, din pacate...adica ce logica e asta? E prea scump filmul asta de dat la tv si ala a lui Mel Brooks, parodie fiind, e mai ieftin? Asta adevarat e de 15,3 ori mai bun si mai frumos decat parodia, chiar daca parodia a copiat chiar si atmosfera.

N-are sens sa povestesc filmul, il stiti cu totii in mare chiar daca de fiecare data cand a fost aratata povestea lui Robin Hood, intr-un film sau altul, intotdeauna era ceva schimbat, chiar si in ala din 91, pe care nu l-am vazut, probabil si mai mult ca sigur cel din 2010 cu Russell Crowe regizat de Ridley Scott. Cel din '38 a avut decoruri imense, detaliate, care de la sine copiau imaginea unui taram oarecum fictiv insa plauzibil. Legenda lui Robin Hood a distrat generatii de oameni si acum, cu ajutorul filmului o face si mai bine. Pustiul sau pustoiaca mea filmul asta o sa-l vada. E superb...

10/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu