sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Los amantes del Círculo Polar {1998}

Film vizionat azi-noapte in cadrul festivalului UniFest unde spre uimirea mea au venit vreo 150 de oameni la primul film. Dupa primul au mai plecat o mana de oameni si tot asa pana la final cand am ramas vreo 30 de la ultimul film unde pana si eu mai aveam putin si adormeam...prost film ultimul. Leningrad Cowboys Go America...un 5 de la mine si nu mai zic nimic despre el.

Cat despre Amantii de la cercul polar nu e de spus decat ca e o poveste de dragoste foarte frumoasa in care tema principala este ciclul vietii. De la numele personajelor care sunt palindromuri, de la povestea care se repeta in aceeasi maniera, cu personaje care au acelasi nume...toate aceastea ne arata infinitatea unor lucruri din viata asta cum ar fi, bineinteles, iubirea. Ana si Otto sunt doi copii mici la inceput, s-au indragit instantaneu iar sentimentul a fost reciproc. Ca sa fie aproape au facut ceva mai neobisnuit...si-au apropiat parintii unul de celalalt...tatal baiatului si mama fetei. Acestia doi s-au casatorit si astfel cei doi indragostiti sunt acum frate vitreg si sora vitrega.

Dragostea lor insa a continuat, fara cunostinta celor din jur...asta din cauza ca iubirea scoate curajul din unii oameni. Declaratiile de dragoste au continuat, filmarile au fost interesante si unele chiar complexe, exact cum te astepti de la un regizor tanar. Cinematografic nu sunt multe de spus...imaginile sunt frumoase, construite cu grija si atentie la detalii, povestea e frumoasa si romantica, amuzanta pe alocuri, toata lumea s-a simtit bine la filmul asta pana la final...final ce ne arata ce e destinul, fie ca il credem sau nu.

8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu