vineri, 13 noiembrie 2009

Funny People {2009}

Funny People nu e despre oameni amuzanti. Nu e genul de comedie pe care il asteptai sa il vezi. Nu e irezistibil de comic. Cele mai bune faze, cele mai comice sunt si cele care intentioneaza sa fie asa de la bun inceput...cele de la showurile de stand-up pe care le fac actorii din rolurile principale. Ca la orice stand-up, unele sunt bune, altele nu. Asa ca nici aici nu iti garantez ca o sa razi de fiecare data.

Si totusi e un film de-a lui Judd Apatow, care a mai facut filme ca 40 Year-Old si Knocked Up filme la care am ras putin mai mult din cauza ca poantele nu erau numai intr-o singura portiune a filmului, in rest, daca e vorba despre viata in afara scenei mult prea putine faze sunt cu adevarat comice incat pot fi luate in considerare. Asta pentru ca nu e tocmai o comedie Judd Apatow, asta pentru ca nu e vorba in film despre comedie ci despre comici, despre stand-uperi, Judd Apatow a facut o drama, o dramodie ce-i drept, dar tot drama.

Una mai personala pentru unii decat ar dori sa o recunoasca, viata lor fiind in centrul atentiei si datorita faptului ca personajul pe care il interpreteaza a avut un trecut asemanator. Vorbesc aici despre Adam Sandler care a trecut de varsta de 43 de ani. In film este criticat tot un astfel de actor, care a trecut de anii buni ai carierei sale de comic. Este criticat din cauza ca s-a schimbat din cauza banilor, a devenit arogant, egoist, infumurat si nu mai este la fel de amuzant ca in trecut. Bine, poate a devenit asa din cauza bolii grave pe care a aflat ca o are, dar dupa mine el trebuia sa se comporte exact invers...tocmai de asta a avut nevoie de un prieten, sa incerce sa-l schimbe. Seth Rogen joaca rolul unui stand-up comic nu foarte comic si/sau talentat.

Si cu toate astea, povestea are 2 ore jumate...la o "comedie" nu te astepti la un asemenea metraj, in nici un caz, iar unele faze par prea lungite, cum ar fi secventele de la casa Laurei. Personajele sunt definite cum trebuie, caracterizate destul incat sa intelegi ce e de capul lor. Filmul e despre prietenie si increderea in oameni, despre impresiile pe care le au vedetele, pe care mai toti le cunoastem deja, despre frica de moarte, despre talent adevarat, despre oameni amuzanti care au intotdeauna boala celor deprimati...

Nu pot sa spun ca m-a dat pe spate filmul asta de am ras de nu am mai putut dar nu e rau. E putin mai lung decat trebuia si ii trebuia mai multa comedie dar e bunicel...cam de un:

7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu