duminică, 4 octombrie 2009

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs {2009}

Distractiv film...nici nu ar trebui sa mai adaug ceva insa fiind al treilea dintro serie de animatie de succes ar trebui sa mai zic ceva. In asta, al treilea, Manny mai are putin si e tata, Ellie fiind insarcinata. Sid a gasit trei oua de dinouzaur si imediat s-a indragostit de ele si de ce a iesit din ele, Diego vrea sa pleaca din haita pentru ca are o criza de varsta medie si cauta o aventura. Scrat a gasit o veverita de care usor, usor se indragoseste pentru ca asa e normal in orice film din Holywood.

Intreg filmul e un cliseu din orice punct de vedere al povestii. E usor patetica chestia asta...e enervanta. Vrei sa vezi un subiect nou dar vazand unul vechi nu iti dai seama decat ca au scos ceva din cosul vechi al Holywoodului plin cu povesti care s-au povestit, neasteptate sa mai fie folosite vreodata, ca sa mai faca ceva sa le mai iasa ceva bani, ceva publicitate, ceva atentie, ca doar daca lumea noua afla de Ice Age 3, stie ca mai sunt 2 inainte...si cumpara DVD-uri sau le inchiriaza sa le vada...asta daca este cineva corect.

Insa filmul are o poveste simpla, usor de urmarit, draguta si distractiva, amuzanta si plina de aventura in care personajul iese cel mai mult in evidenta. Acel personaj este Buck, cu vocea lui Simon Pegg (s-ar putea s-o mai fi spus dar asta are aceeasi zi de nastere ca mine). Un personaj extrem de amuzant si uimitor de curajos. Tot te astepti ca in final sa fie un ratat dar nu, asta e un adevarat Beowulf care se lupta cu acelasi monstru de fiecare data, ii da drumul si se lupta iar doar pentru distractia vietii si a vanatului. E motivul pentru care merita vazut filmul asta. Asta si pentru grafica uimitoare care chiar si in 2D e uimitoare si detaliata. In 3D sunt sigur ca ar fi fost un adevarat festin pentru ochi dar am apreciat si asa calitatea, imaginandu-mi cum ar fi aratat in 3D.

Asadar o animatie buna pe anu asta dar povestea seamana in general cu cea din Shrek. Daca le vizionati pe amandoua veti intelege de ce.

8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu