sâmbătă, 10 octombrie 2009

Doghouse {2009}

Asta e tot un film din seria precedenta. Nu prea stralucit, nu prea nimic in mod special. Doghouse e o comedie (care nu e amuzanta) horror (care nu e terifianta sau orice altceva tangential cu horror) britanica care e facuta dupa reteta bine-cunoscutului, aclamatului, cult clasicul Shaun of the Dead care a nascut un nou gen in comedie si in horror, combinandu-le, oferind publicului ceva nou, distractiv si terifiant in acelasi timp. Sam Raimi a facut ceva asemanator cu Evil Dead, de asta e si mentionat in acest film de cateva ori.

Insa sursa de inspiratie pentru acest film ramane indiscutabil Shaun of the Dead pentru simplul motiv ca e britanic. Mai multe asemanari pe care nu le detaliez sunt evidente la vizionarea ambelor filme. Aici e vorba despre un grup de prieteni care ajung intr-un sat cu adevarat minuscul pentru a inveseli un alt prieten de'al lor cu cateva zile de golf si relaxare. Ajungand aici, fara sa dau vreun fel de spoiler sau ceva, toate femeile sunt transformate in zombie. Si numai femeile, barbatilor nu li se intampla nimic, nici daca intra in contact cu ele. Singurul scop al femeilor transformate e sa caute si sa omoare barbatii. Destul de infricosator pentru 6 amici din Londra.

Bineinteles, tot filmul ei se invart prin oras incercand sa scape de ele iar finalul e neconcludent, lasand loc pentru un sequal. Problema filmului e scenariul...aproape inexistent. Exista o idee la baza si aceasta s-a dorit a fi in centrul atentiei productiei. Scenariul nu face decat sa ofere o explicatie si un mister dupa aceasta, pe ici si colo. Poantele verbale sunt practic zero, cele fizice sunt oarecum reusite chiar daca eu nu am schitat niciun zambet...decat poate o data. Ideea a putut fi executata cum trebuie datorita unor machiaje excelente si datorita unor actrite ce stiu sa se miste a la zombie. Din punctul meu de vedere reuseste sa faca ce isi propune filmul asta, sa distreze timp de o ora si 25 insa pentru fanii genului, comparand filmul cu altele din trecut, acesta e sub-mediocru si nemultumitor.

6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu