sâmbătă, 3 octombrie 2009

Cealalta Irina {2009}

Cealalta Irina e o poveste tulburatoare, trista despre cum ii putem pierde pe cei dragi in orice moment si despre o iubire puternica.

Andi Vasluianu face un tur de forta ca paznicul de noapte intrun mall din Bucuresti. Munceste noaptea, doarme ziua, dar chiar si asa, sotia lui vrea sa plece sa munceasca in strainatate. Pana la urma merge sa lucreze in Egipt. Se intoarce de acolo putin schimbata. Se observe o raceala in relatia celor doi si vizita la parintii ei nu e tocmai una reusita pentru ginere. Se intampla multe aici de unde putem deduce ca relatia lor nu mai dureaza mult, stiind inca din start ca a luat-o pe ea dupa ce a divortat...

Vestea de la telefon pe care o primeste face ca toata sala sa aiba un moment de tacere cauzat de neasteptarea acestei vesti. Cealalta Irina nu se refera la o Irina schimbata de circumstantele unei tari sau ce a facut ea acolo...si de faptul ca a murit. Sinucidere...insa sotul ei crede ca e imposibil stiind pofta ei de viata si dorintele ei din viitor. Insa nu isi cunostea sotia atat de bine pe cat credea. Dupa ce a aflat vestea au inceput plimbarile...pe langa faptul ca a dat de multe ori nas in nas cu birocratia...a incercat si el, citind rapoartele politistilor, sa inteleaga mai bine moartea ei si daca intr-adevar s-a sinucis.

Vedem aici un model din realitate, o situatie neobisnuita si trista, o poveste tulburatoare, un mister hranit de dorinta sotului de a afla cat mai multe despre moartea ei chiar daca are datele in fata si nu le crede...nici cand ii vede cadavrul, dupa ce il scoate din bandajele infasurate in jurul ei ca pe o mumie (remember ca vine din Egipt), nu crede ca e ea ci ca s-a gasit o copie identica care a fost adusa din greseala...momente de dragoste adevarata, subliminale. Insa in aceeasi masura aflam si cum Aurel (Andi Vasluianu) nu facea parte din viitorul ei, un viitor care nici ea nu a vrut sa-l aiba pana la final...

A fost un concurent serios pentru competitia de lung metraj insa l-a luat pe merit "Cea mai fericita fata din lume" si la ridicarea premiului a venit chiar actrita din rolul principal, Andreea Bosneag. Filmul "Cealalta Irina" insa, merita vazut pentru intensitatea dramatica si calmul pe care il are Andi Vasluianu cu rarele rabufniri pentru a spori dramatismul din scena.

8.75/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu