vineri, 11 septembrie 2009

World's Greatest Dad {2009}

Nu se asteapta nimeni la ce se intampla dupa 37 de minute dupa ce incepe filmul...eu nu ma asteptam la chestia aia si in nici un caz la ce avea sa urmeze.

Incep prin a spune ca filmul a fost scris si regizat de tipul ala din Academia Politiei, Zed, cel care era intotdeauna in spasme si vorbea ba prea tare, ba prea incet, si niciodata intrun mod clar. Poate nu il stie toata lumea dupa nume dar dupa fata sigur...era mic, avea par valvoi, lung pana la gat si zambea tamp mai tot timpul. Il stiti.

Filmul asta da o noua definitie cuvantului "dereglat". Nici nu pot sa povestesc prea multe despre el pentru ca as strica atat de mult din placerea vizionatului asa ca am sa incerc sa spun cate ceva despre natura umana din acest film. Personajul principal, interpretat de Robin Williams (nu cred ca mai are nevoie de prezentari omul asta), este un profesor de engleza si un scriitor ratat. A scris mai multe carti, toate respinse de editurile la care a trimis cartile. Pot spune cu siguranta ca ceva s-a intamplat in viata lui ce i-a dat posibilitatea sa-si publice romanele sub un pseudonim. Sunt atatea detalii la capitolul asta in care as putea intra dar nu ma duce inima...

Cu aceasta minciuna ajunge departe si el insusi rade de situatia in care se afla si de prostia omeneasca. Rade cum doar cateva cuvinte scrise bine, o scrisoare de adio, un jurnal scris de un adolescent tulburat, pot schimba totalmente parerea unei persoane apoi o pot sterge in secunda doi. Ne arata clar cat de usor poate fi pacalit un om si cat de repede inghite si crede in acelasi timp minciuna...si mai ales, cat de AMUZANTA este aceasta situatie pentru noi, chiar daca e umor negru la greu. E inntunecat, e bezna, e vid, dar e atat de plin si puternic. Am ras la fiecare faza de un absurd subtil, de un comic ascuns. Mi-a placut foarte mult. De asta e si un film pe care il recomand foarte mult.

E vorba despre ce e important in viata, prietenie si adevar. Trebuie vazut. Atata zic.

9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu