miercuri, 16 septembrie 2009

Shrink {2009}

Nu stiam prea multe despre filmul asta inainte sa-l vizionez. Stiam doar ca joaca Kevin Spacey si pentru mine, asta e un motiv destul de bun de a viziona un film.

Kevin Spacey joaca rolul unui psihoterapeut, psiholog cum se gasesc in filmele si serialele americane...ala la care te duci sa-ti spui problemele asta pentru ca nu ai prieteni. Un psiholog de genu asta mi s-a parut intotdeauna o mare pierdere de timp si in special de bani...pentru ca cu cat e mai bun, cu atat cere mai mult, nu? Doar e un psiholog vedeta. Bine, la noi inca nu a ajuns moda asta si nu stiu daca o sa ajunga. Cu siguranta daca ai sa cauti un psiholog pentru o treaba de genu asta ai sa gasesti. De existat exista si la noi in tara, insa nu e la moda sa mearga oricine, ca la americani.

Asta are o problema...una cu drogurile. In special marijuana. Sotia sa s-a sinucis si pentru el e motiv destul de bun sa se apuce de fumat in mod abuziv. Pe langa povestea lui mai avem si povestile altor oameni din L.A., majoritatea lucrand in industria predominanta a acestui oras, si anume filmul. Avem un agent care are probleme ciudate pe care nici doctorul nostru nu le poate identifica si nu il poate ajuta...avem asistenta lui, mama surogata pentru sora ei, avem un scenarist care nu isi gaseste un producator, o fata de vreo 17-18 ani care vrea sa faca filme, are un tavan plin de bilete care ii sustin cultura cinematografica, o actrita care a imbatranit...si de la o vreme nici pentru astea nu mai exista roluri.

Pe de o partea seamana cu un alt film de anul trecut tot despre industria asta, What Just Happened, numai ca e mai bunicel. Vroiam, insa, putin mai multe detalii despre tot, mai multa aprofundare in personaje, chiar daca asta insemna scoaterea catorva dintre ele si as fi preferat mai multa drama sau orice altceva. Asta pur si simplu te plimba prin cateva emotii, fara sa simti ceva, tu ca spectator, persoana ce trebuie sa simta prima ce simt si personajele. Avea potential filmul asta...dar actorii nu joaca prost. Scot cat pot din scenariul putin cu gauri.

7.10/10

+Battle for Terra {2007} - O poveste extrem de slaba, scrisa prost, animatie slaba dar cica mai misto in 3D, cu toate ca daca il vedeam 3D tot slaba o consideram, pur si simplu nu imi place cum arata. Se putea pune accent mai mult pe detalii, lumina, etc. Pare vechi. E din 2007 dar de abia acum e scos. Nu stiu de ce, nu ma intereseaza. Nu il recomand.

6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu