luni, 21 septembrie 2009

The Patriot {2000}

Filmul asta e facut de unul din cei mai cunoscuti regizori de dezastre naturale sau nenaturale pe care l-a cunoscut vreodata Holywoodul. Roland Emmerich a mai facut, in ordine cronologica...Independence Day, Godzilla, The Day After Tomorrow, 10.000 BC si acus 2012. Numai blockbustere imense, cu incasari la cinema, cu pareri negative de la critici si cu o senzatie dupa vizionare ca mai vrei sa-l vezi o data si ca totusi are ceva filmul ala...senzatie intalnita in special la primele doua.

Dupa primele doua l-a facut pe asta. Un film despre razboiul de independenta din statele Americii, pe atunci neunite. Un film extrem de patriotic despre un patriot care initial nu isi iubea tara intr-atat incat sa se duca sa moara pentru ea intrun razboi. Dar din cauza ca s-a intamplat ceva prostesc din cauza ca pustiul sau era mai prost, actiunea respectiva l-a facut o masina de razbunare si s-a hotarat sa se alature tarii sale pentru a se lupta impotriva englezilor. Bun, pana aici e bine...dar nu chiar. Pentru ca povestea din spatele evenimentului istoric deteriorat de Holywood (normal) e foarte slaba si foarte siropoasa. Noroc ca mai sunt si cateva surprize placute si neplacute ca de nu, chiar ca era o plictiseala cu buget enorm si productie colosala.

Am vazut versiunea extended asa ca am stat 3 ore fara 5 minute...noroc ca mai faceam si altceva in timpul asta ca de nu, tare plictisitor ar mai fi fost. Mel Gibson joaca binisor in unele momente, la fel ca toti ceilalti actori care se pierd in peisaj unul dupa altul. Nu ma bag in detaliat care ar fi mesajul filmului pentru ca ar fi cateva dar sunt nesemnficative si neinteresante. Nu le-am apreciat. Nu recomand filmul asta...

7/10

Un comentariu:

  1. Aaaa.... Pe slitu asta de film l-am pprins si eu printr-a doispea accidental. daca nu ma insel se strofoca gibson pe acolo, se transforma etcetc.

    RăspundețiȘtergere