sâmbătă, 12 septembrie 2009

Observe and Report {2009}

Toata lumea care stie comedia noua americana il stie pe Seth Rogen. A fost actorul in rol principal in filme ca Knocked Up, Pineapple Express, Zack and Miri Make a Porno si in Funny People, film pe care nu l-am vazut inca, dar intentionez. Apoi si-a imprumutat vocea pentru filme ca Monsters vs Aliens, Kung Fu Panda, Horton Hears a Who, The Spiderwick Chronicles...si altele. Putem spune cu siguranta ca e un actor destul de implinit in Hollywood, avand in vedere varsta lui.

Aici el joaca rolul unui agent de securitate intrun mall care se ia putin prea in serios. E bipolar si evident ii place violenta...si bineinteles, lui i se pare normala. Cu toate astea are un simt moral de neclintit si e foarte serios in treaba pe care o face. Atat de serios incat ai zice ca e retardat in unele faze. Vine detectivul pentru un caz ce se petrece in mall, un tip isi tot arata scula la femei (un asa zis flasher) si metodele detectivului i se par lui Ronnie (Seth Rogen) putin prea ineficiente pentru intelectul sau superior :)) . El simte ca spatiul lui e invadat si nu il ia nimeni in serios. E foarte amuzant de urmarit la faze de genu asta.

E un film per general amuzant chiar daca din cand in cand socheaza. Cred ca asta il face si mai eficient la capitolul comedie. Dar nu e acelasi nivel de socant ca in Bruno, acolo e prea exagerat. Aici isi are rostul in plot si intro oarecare masura a absurdului, isi face treaba cu gratie. O astfel de scena este aceea cand Anna Faris a meris la o intalnire cu Ronnie si aceasta s-a facut crita, manga, varza si ajunsa acasa s-a lasat violata, ca sa zicem asa, de Ronnie, pentru ca ea era clar inconstienta de ceea ce face, fiind mai-mai adormita, cu perna patata de voma :)) . Insa intrun moment de claritate cand Ronnie s-a oprit din cauza ca ea nu raspundea, ea il intreba cu o voce de betivanca autentica..."Why d'ju stop, motherfucker?". Amuzant, dar si putin socant :))

M-a distrat filmul asta mai mult decat ma asteptam, dar pana la urma nu e ceva deosebit sau memorabil. Merge la o vizionare, doua, cu prietenii.

7/10

2 comentarii:

  1. Hai ca faza de la sfarsit cand il impusca pe ala a fost tare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai da, cam extrema si putin justificata...adica daca tot era in fata lui, trebuia sa-l impuste? Putea la fel de bine sa-i futa una in mecla de-l adormea. Bine ca nu a luat o intorsura prea serioasa si sa si moara ala.

    RăspundețiȘtergere