luni, 28 septembrie 2009

The Messenger {2009}

Fiindca l-am vazut ieri (27.09) la ora 15 jumate la cinema, nu am de unde sa scot o poza, decat daca, poate, copii una de pe imdb, dar ce rost mai are cand puteti sa le vedeti singur pe alea...

Asadar...filmul se focalizeaza pe o anumita slujba si impactul acesteia asupra persoanelor ce o practica. Mesagerul este persoana din armata (americana in acest caz) care se duce la usa unui cetatean sa ii spun ca o ruda foarte apropiata a sa a decedat in actiune, in razboi. Numai aceasta scurta descriera iti transmite fiori reci pe sira spinarii dar iti mai spune si ca ne asteptam la niste scene de un dramatism real dureros si extrem de trist.

Ben Foster il joaca pe proaspatul recrutat in meseria asta ce iti sfasaie inima. A luptat in razboi si stie teroarea acesteia, la sfarsit ii auzim povestea incredibila pe care il face pe Woody Harelson, superiorul sau in acest caz, sa isi schimbe total parerea despre razboi si ce inseamna acesta. De fapt, acest impact il simte fiecare spectator in spate in timp ce vede fiecare veste proasta transmisa in mai multe feluri si in mai multe locatii (nu numai acasa la om) si cu un impact emotional diferit de fiecare data. La filmul asta am fost cu butonatul pe sageata "dreapta" dar ochii mei intotdeauna se indreptau spre ecran si atentia spre poveste.

E un film ce nu poate fi ignorat atunci cand e pornit si este o poveste buna si interesanta, pe care nu am mai vazut-o pana acum decat in personajele episodice din alte filme cu si despre razboi. Un film anti-razboi foarte bun, foarte eficient si foarte emotional. Chiar ma bucur ca am avut sansa sa-l vad si sa-l vad pe Woody Harleson intrunul din cele mai bune roluri ale sale. De fapt toti au jucat impecabil iar regia intregeste tabloul acestui film, facandu-l un film bun spre foarte bun.

8.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu