luni, 21 septembrie 2009

Frequently Asked Questions About Time Travel {2009}

Filmul asta are caracteristicile unui film cult. Trei tipi obisnuiti, cu o inteligenta nu deosebita, vorbesc in timpul lor liber, adica acum mai tot timpul despre calatoriile in timp. Si astfel se ajung la numeroase concluzii, ipoteze, teorii, etc...paradoxuri, omori un fluture in trecut si in prezent universul pe care il cunoasteai e total schimbat...(recomand The Butterfly Effect) toate discutate la o bere imensa si o punga minuscula de chipsuri.

Acesti trei amici nu stiau niciun moment ce ii astepta. Unul dintre ei, cel din stanga imaginii intalneste in drum spre masa o tipa buna rau, americanca, jucata de Anna Faris care e visul umed a lu asta. O tipa buna rau care vorbeste despre calatoriile in timp. El ii pune cateva intrebari capcana la care ea raspunde cu brio. Ramane uimit si cand povesteste despre ea la amici, reactia lor e fireasca...rad de el. Celalalt, cel din drepta, chiar daca fara barba, are o calatorie la buda care il duce in viitor. Dar chestia e ca nu se deschide niciun vortex de lumina, nu se produce nimic sesizabil in aceasta calatorie in timp. Acesta ajunge in viitor si se vede mort...cand se intoarce ii convinge si pe amicii lui sa faca acelasi lucru pe care l-a facut el cand s-a dus la baie...si de aici incepe distractia.

Calatorii in viitor, apoi in trecut, aparitii intotdeauna schimbatoare ale Annei Faris, care aparent joaca rolul unui reparator al fluctuatiilor si anomaliilor de timp...situatii comice dar din pacate nu atat de comice pe cat le vroiam. Ca idee si ca senzatie mi-a adus aminte de Shaun of the Dead, o parodie dupa filmele horror cu zombie. Asta ar fi o parodie dupa filmele SF in care s-a folosit poate prea mult ideea de calatorie in timp. Insa nu e nici pe departe la fel de amuzant ca Shaun of the Dead. Dar avea un potential mare daca se punea mai mult accent pe elemtul comic si il faceau mai nou, mai interesant...dar comedia e slabuta iar actorii parca nu pun suflet, in special ala din mijloc si ala din stanga. Ala din dreapta mai are si momente autentice cand e speriat...si il crezi.

De ce am zis ca are elemente de cult...pentru ca tot se gasesc trei amici in realitate pasionati de filmele SF si implicit de calatoriile in timp care o sa vada filmul asta si o sa ajunga fani hardcore si o sa se imbrace ca astia trei (mai ales ca se intampla asta si in film la un moment dat cand li s-a facut acel tablou in onoarea lor) si o sa mearga la o bere stand in jurul unei mese discutand despre calatoriile in timp. Putea insa sa fie si mai bun...

7.25/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu