marți, 1 septembrie 2009

Dick Tracy {1990}

De ce m-am plictisit asa de tare la filmul asta asa de colorat si interesant din punct de vedere vizual? Probabil pentru ca povestea mi s-a parut cunoscuta...probabil pentru ca unii joaca foarte prost pe cand altii joaca foarte bine, cum e Al Pacino in rolul lui Big Boy, pentru care a si primit o nominalizare dar spre fericirea mea nu a castigat-o pentru ca rolul e penibil, chiar daca l-a facut la perfectia specifica lui Pacino.

Inca un actor mare face o aparitie comica...acela e Dustin Hoffman, in rolul lui Mumbels, un mafiot care vorbeste atat de repede incat nimeni nu intelege ce spune...dar in acelasi timp cuvintele lui seamana de parca ar fi balbaite, molfaite. Mai joaca si Madonna, inainte sa fi imbatranit si inainte sa ridice probleme de discriminare cand ea nici nu pricepe problema. E frumoasa si canta bine (insa nu excelent) si interpreteaza rolul frumusetii din acest film, care moare la final, dar nu zic cum, evident.

Mai sunt cativa actori pe care ii mai recunoastem dar cam la nivelul asta raman...ii vedem si atat, nu fac mare chestie. De exemplu Warren Beatty joaca penal rau dar sa zicem ca el a fost ocupat fiind si regizorul si producator. Dar cand colo in nici unul din aceste roluri nu exceleaza. Mare surpriza. Mi-a in evidenta muzica lui Danny Elfman, foarte frumoasa si defineste frumos atmosfera filmului, pe langa lookul pe care il are, colorat viu ca un desen animat...s-a pastrat foarte bine atmosfera de banda desenata pe care o are in original. Asta se vede si in infatisarea personajelor negative. Deformate, scortoase, putin infricosatoare.

Premiile Oscar pe care le-a primit nu ma mira dar nici nu ma bucura. A primit pentru scenografie, pentru machiaj si pentru cea mai buna melodie intrun film. Nominalizat a fost Pacino in rolul secundar, imaginea, costumele si sunetul. Sa zicem...desi nu aprob din cauza ca filmul per total nu e unul foarte bun...

6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu