miercuri, 5 august 2009

Big Trouble in Little China {1986}

23 de ani au trecut de cand a fost aratat pentru prima data pentru public. Si cred ca a ramas la fel...impresia publicului asupra filmului. Un film distractiv, exagerat, colorat, pueril si magic. Dar pe de o parte e dragut asa...

Timpul a zburat vizionandu-l si e usor de urmarit, mai ales pentru mine, care la ora asta sunt foarte obosit si casc incontrolabil din 2 in 2 minute. Eniuei, John Carpenter e capul rautatilor din spatele acestui filmulet mega-comercial. Multe elemente de horror insa parodiate si transformate in comic. Cum ar fi cei cativa monstruleti urati rau care nu poti decat sa razi de ei, in nici un caz sa te sperii.

Apoi sunt personajele, care completeaza filmul...Kurt Russell ca un camionagiu filosofic in spatele volanului si de o aroganta mare cat frizura lui. El e intruchiparea tupeului american si depasit de situatie. Cateva momente amuzante vin de la el. E un personaj care se auto-parodiaza orice ar face. Kim Cattrall ca o avocatica pe care o cheama Gracie Law (lege) care se indragosteste de tirist fiindca na, opusurile se atrag, un chinez mic si rapid care e tare in arte martiale, alt chinez mic si mai batran care e vrajitor si alti chinezi care fac treaba de figurant...completand tabloul.

Ce pot sa zic spre final este ca e un film dragut, insa care nu trebuie luat in serios, mai ales cand se vorbeste in el, atat de serios, despre magie, vrajitorie si magie chinezeasca neagra. E mai dragut daca se pastreaza atmosfera si iuliza filmului. Daca aceasta iluzie dispare atunci nu mai poate fi privit cu ochi obiectivi. Nu e decat o distractie pentru o duminica plicticoasa...care merita vreo doua vizionari pentru ca na, conteaza actiunea si comedia din el...putina cum e.

7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu