miercuri, 8 iulie 2009

The Salton Sea {2002}

Povestea unei razbunari ce are loc in lumea drogurilor extrem de potente. Se mai invarte in jurul coruptiei intre politisti, de fapt, asta e si twistul de final al filmului dar nu e cine stie ce spoiler din cauza ca nu am spus despre cine e vorba...asa ca e bine. Curaj, iubire, underground.

Val Kilmer joaca misto, are un personaj interesant dar mai tot filmul e plin de personaje colorate puternic influentate de droguri injectabile sau de alea trase pe nas...cocaina, crank, etc. Cateva imagini misto la inceput, la inceput cand e prezentata aceasta lume mizerabila si dezumanizata, locuita de oameni pierduti in propria minte si stare de existenta.

Ca sa povestesc totusi putin filmul ca altceva profund nu pot sa zic despre el...zic asta. Val Kilmer, personajul lui a avut o sotie. Aceasta sotie, intro noapte este ucisa de niste indivizi mascati. Val porneste propria sa investigatie in acest caz, desi este civil si ajunge sa fie racolat de politie ca turnator in lumea drogurilor. Cu ajutorul lui politia prinde sau ucide numerosi dealari sau producatori de droguri. In acelasi timp Val isi continua investigatia asumandu-si o identitate secreta. Long story short...isi face treaba.

Problema filmului este ca nu incearca sa-ti atraga atentia si daca incearca o face in putine cazuri si alea ineficiente. Sa ma uit la un film doar ca are cateva imagini atractive in incipit si apoi poveste cam slaba pe parcurs? Nu prea. Se termina previzibil desi e imprevizibil sa stii cine au omorat-o pe sotia personajului principal. Cam asta-i...daca nu era pentru cele cateva imagini misto si regia cat de cat reusita as fi zis ca e un film de PROstTV, de ala care il da dupa 10 noapte.

7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu