joi, 16 iulie 2009

Jerry Maguire {1996}

Jerry Maguire e un film despre dragoste si prietenie. Cam atat. Chiar nu mi s-a parut deosebit de...deosebit asa ca nu pot sa-l laud prea mult. E un film dragut dar atat. Nu prea mi-a venit sa cred nominalizarea la Oscar pentru cel mai bun film...ar fi fost culmea sa castige...dar a fost in anul Pacientului Englez care oricum nu merita sa castige ci Fargo trebuia sa fie mare castigator din acel an.

Am zis bine, e un film care vorbeste cu multi, care poate nu are varsta...dar nici macar Oscarul pentru Cuba Gooding Jr. nu cred ca e pe merit. Ca stereotip african-american da, reuseste admirabil, ca un jucator mult prea energetic atunci cand vorbesti si tipa...da, e excelent...dar saracul imbecil a decazut imens. E ca un Oscar dat pe degeaba, un Oscar pierdut. De atunci a jucat numai in submediocritati (cu doar vreo 2 exceptii) care nici nu merita sa fie luate in seama...si de la Jerry Maguire incoace a facut 32 de filme complete...e penibil. Cuba asta nu e un actor de rol principal, nu e in stare sa duca in spate un film intreg...de asta si a luat Oscarul pt rol secundar si numai in roluri secundare excela. E pacat totusi de Oscarul ala aruncat pe geam din cauza unui talent supraevaluat.

In rest a mai fost nominalizat pentru cel mai bun scenariu...dar pe langa vreo doua trei replici memorabile si la locul lor nu pot spune ca am fost miscat de poveste si cum este spusa aceasta. E slabuta si ea...singurul care merita o nominalizare e Tom Cruise dar si asta simti ca iese din caracter din cand in cand si mi se pare justificat faptul ca nu a castigat Oscarul.

Deci ignorand cateva faze dragute si reusite filmul e o dezamagire...si isi merita nota de pe imdb.

7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu