sâmbătă, 25 iulie 2009

I Love You, Man {2009}

A buddy movie...sau cum s-ar traduce in limba romana. Un film cu prieteni, un film despre prietenie...ce-o fi. Nu e singurul, nu e unicul, nu e original...

A luat insa o reteta interesanta si care nu prea s-a vehiculat prin Hollwood. Faptul ca tipul nu are prieteni intro relatie si trebuie cu disperare sa caute unul ca sa nu para un ciudat care o sa stea non-stop cu gura pe nevasta lui..."un' te duci? ce faci? cat stai? pot sa vin si eu?" etc..."Te iubesc, omule" e un film sincer, cu picioarele pe pamant care arata, treptat, fiecare proces prin care trece un barbat sa-si caute un prieten tot barbat. Asta de fata e indragostit lulea de logodnica lui, o iubeste cu adevarat si noi simtit asta din prima secunda...e putin cam siropoasa imaginea, putin cam de basm, dar sa zicem ca exista si cazuri fericite.

Tipa are o groaza de prietene care o sa ajunga toate, la un moment dat, divortate, facand acelasi lucru care il fac acum...adica stand pe canapele, vorbind, insa atunci o sa fie cu un pahar mare de vin sau poate alcool. Cam asta e imaginea americana, cliseica. Tocmai de asta filmul poate parea si putin cam prea american...pentru ca numai oameni de genu asta pot veni din america. E chiar ciudat cum incearca personajul principal, cel care incearca sa-si faca rost de prieteni, sa comunice cu ceilalti barbati din jurul sau. Fortat si ireal pentru noi, romanii, care imediat dicutam cu altii cand stam la rand undeva, asa cum este in ADN-ul nostru, de pe vremea lui Ceasca.

E un film frumos despre prietenie si iubire intre doi barbati hetero. Iubire aratata frumos si fara exagerari. Plus ca e foarte amuzant...nu non-stop, dar e autentic amuzant.

8/10

2 comentarii: