luni, 1 iunie 2009

Che: Part One {2008}

Filmul e bun, fara dubiu. E filmat in stilul inconfundabil al lui Soderbergh, stil definit in seria Ocean's ---"--- . Cu toate astea, stilul acela implica foarte mult posh, foarte mult stil si farmec, in mare, foarte multa curatenie. Aici insa, revolutia nu e asa si asta-i, ca se vede diferenta. Este lungit, pentru ca actiunea se petrece intro perioada mare de timp, este cateodata plictisitor pentru ca de multe ori nu se intampla nimic, e ceva normal nu? Desi au incercat sa introduca numai partile interesante in care se petrecea ceva...E cateodata explosiv si plin de actiune din cauza ca mai ajungeau sa se impuste unii intr-altii ca era revolutie...si asa mai departe.

Viata lui insa e lunga si plina de evenimente ce l-au schimbat pe el ca om si pe tara din cauza alegerilor sale si ale lui Fidel Castro. Che Guevara a fost un revolutionar, un rebel, un eliberator. Dorea ca tara lui sa nu fie luata pe sus de alta, si cand zic alta ma refer strict la puterea ce o ameninta direct pe Cuba, S.U.A. Che a fost un filosof, un excelent judecator de caractere si sociolog desavarsit. El stia ce are nevoie poporul sau si stia cum sa il scoata din rahat, zis la propriu. Stia si ca o revolutie nu vine fara varsare de sange si se implica direct si in luptele din jungla sau orase.

A fost un om cu o misiune, perseverent si hotarat. Si Benicio del Toro il joaca excelent. Cred, personal, ca el a fost alegerea perfecta pentru a-l juca pe Che Guevara. Dar din orice alt punct de vedere filmul duce lipsa. Scenariul este greoi si dificil de urmarit. Regia e buna dar nu foarte buna, s-a pus mult accent pe scenele din jungla si regizorul nu a ales sa faca scene lungi, continue...camera se misca mult, multe duble, etc. Este un proiect masiv si necesita un buget destul de mare. E viata lui Che in vreo 4 ore cat aduna ambele filme. Prima parte ia nota:

8/10

Un comentariu: