joi, 11 iunie 2009

Bugsy Malone {1976}

O copilarie...sa merite sa te uiti doar pentru ca e numai cu copii? Nu prea...majoritatea joaca destul de naspa, chiar si pentru copii. Sa te uiti pentru ca e o parodie a filmelor cu mafioti? Poate, daca chiar iti place genul...partea rea e ca nu e nimic original in filmul asta. Fiind un soi de parodie, toate chestiile din film sunt luate din alte filme, evident de acelasi fel, si "micsorate". Masinile, pistoalele...aici nu au gloante, au frisca, numai ca frisca asta are acelasi efect ca un glonte. Personajul care primeste frisca pe fata, nu mai apare tot restul filmului...cam trist, chiar de e joaca de copii, acestia o iau prea in serios.

Deci cum am zis, toti actorii sunt copii. Din acestia numai 2 au ales sa faca asta toata viata lor desi ar mai fi fost vreo doi care aratau potential. Cei doi, primii doi, sunt Jodi Foster si Scott Baio. Al doilea joaca mai mult in seriale de'ale americanilor asa ca nu il stim dupa nume dar dupa fata, sunt sigur ca il cunosc destui, chiar si de la noi. Pentru Baio a fost primul film din viata lui. Foster a mai avut cateva filme si foarte multe seriale inainte de acest film...7 ani in aceasta industrie...si nu avea decat 14 ani in acest film.

Mai departe mi s-a parut sincer o pierdere de timp. Inteleg ca e cu copii pentru copii...dar totusi...nu are farmec, jocul micilor actorasi, fiind asa de stancos te scoate imediat din iluzia filmului si iti aduce aminte ca filmul a fost dintro idee ce s-a presupus originala. Nu e. Daca aduci copii sa joace intrun film in care pot juca si adulti nu e ceva original. Pur si simplu...
Si mai e si muzical...

5.75/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu