luni, 4 mai 2009

Push {2009}

Mai intai trebuie sa fie un motiv (sau mai multe) pentru care as viziona filmul asta...motivele ar fi mai multe si anume: Dakota Fanning, o actrita tanara care promite multe si ne-a aratat-o inca de pe vremea lui "I Am Sam" unde a facut un rol induiosator si foarte realist, alt motiv este Djimon Hounsou (Blood Diamond unde a si jucat excelent, The Island, Constantine, chiar si in Gladiator), Camilla Belle, a carui propriu nume spune ca e si frumoasa de parca nu ar fi destul...si oarecum si Chris Evans. Aaa...si din cauza regizorului.

Deci in film e vorba despre cateva persoane care au puteri supranaturale...aceste puteri se gasesc la numerosi alti indivizi dar sunt vizati in mod special cate unu de la fiecare putere...acestea sunt: Pushers (cel care impinge) - acesta poate introduce memorii noi, poate face o persoana sa faca altceva, practic lucreaza cu creierul. Aici pusherul e jucat de Camilla Belle si Djimon; Movers (cei ce muta) - sunt cei care au puterea de a muta obiecte, de a le manipula in ce mod doresc ei fara a le modifica structura moleculara...cu cat e mai mare obiectul pe care il muta, cu atat sunt mai puternici. Jucat de Chris Evans.; Watchers (cei ce privesc) - prezic viitorul si cu cat mai precis este el ghicit ce acesta, cu atat e mai puternic. Viitorul insa se schimba constant din cauza ca orice actiune a noastra o poate influenta intrun mod sau intr-altul. Jucata de Dakota.

Apoi, pe langa personajele principale mai sunt: Bleeders (cei ce sangereaza sau fac sa sangereze) - sunt, aici, hong-kongonejii care tipa ca niste fetite, dar al caror tipat poate distruge timpane in cateva secunde si poate chiar cauza moartea...au fost oarecum amuzant astia; Sniffs (cei ce miroasa) - ei miros un anume obiect care a apartinut persoanei cautate si acesta reuseste sa o localizeze insa nu dupa o adresa exacta ci dupa repere ale orasului; Shifters (cei ce modifica) - sunt magicienii adevarati care induc o iluzie optica asupra unui obiect asemanator ca forma astfel incat sa para a fi un alt obiect. Hartiile se transforma in bani, cartile de joc isi schimba fata imediat ce sunt intoarse, valizele se coloreaza diferit...etc; Wipers (cei ce sterg) - simplu...ei sterg memoria cuiva. Cu cat mai precisa este stergerea memoriei, fara a sterge ceva ce trebuia, cu atat e mai puternic personajul; Shadows (umbrele) - ei fac o umbra asupra unei persoane sau obiect astfel incat sa nu poata fi vazuta de catre un Sniffer; Stichers (chirurgi) - sunt, da, chirurgi psihici care cu puterea mintii si a mainilor pot modifica sau repara lovituri asupra corpului (oase rupte) sau chiar daune interne.

De ce i-am enumerat pe toti? Din cauza ca in film sunt enumerati foarte repede si foarte lejer astfel facand vizionarea filmului putin cam dificila in unele momente cat sunt mai multi enumerati in aceeasi propozitie. Filmul a fost regizat de un tip care a mai regizat un film foarte misto, cu impact imens asupra publicului dar nu si asupra box office-ului. Acesta este Lucky Number Slevin cu Morgan Freeman, Ben Kinglsey, Bruce Willis si Josh Hartnett, cu prezenta incantatoare a lui Lucy Liu. Cele doua se aseamana prin plot twisturile cu efect. In Push fiind chiar mai multe.

Mie unul mi-a placut filmul, facut cu un stil interesant, filmat integral in Hong Kong, cu jocul actorilor nu extraordinar insa decent pentru un astfel de film (actiune) ... Dakota e foarte caraghioasa cand joaca o betiva. Cu un scenariu care nu poate decat sa tina lumea atenta si interesata (atata timp cat e interesata deja de superputeri si efecte speciale bune), nu foarte previzibil, de fapt, am zis-o deja, are mai multe intorsaturi de situatie care fac filmul si mai interesant. Il recomand ca film de actiune decent, care merita vreo 2 vizionari...recomand insa si multa atentie ca sa fie inteles din prima...

8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu