vineri, 22 mai 2009

The Last Seduction {1994}

Linda Fiorentino ESTE femeia fatala...pfff...

N-are nimeni nicio sansa...planul ei este gandit si gandit mult timp. Daca e gandit e bun si functioneaza, va spun eu, pana la capat. A jucat excelent. Si nu o zic din cauza ca acum vad ca a fost nominalizata la cel mai mare premiu din viata ei...la Bafta din '95 pe care insa nu l-a castigat. Chiar este sarpele si fructul interzis toate intr-una...chiar este scorpia care e numita de barbatii din viata ei pe care ii joaca pe degete. Catea...cea mai catea dintre catele. O vipera cu un singur gand...sa puna mana pe bani, cat mai multi bani.

Meseria ei originala a fost aceea de a tipa la niste tipi care aveau sarcina de a face vanzari prin telefon. Sta printre ei, tipand si impingand de la spate sa vanda cat mai mult in timp ce ea numara bani, un teanc mare de bani. Sotul ei e un doctor care poate face rost de medicamente puternice, vinde o servieta intreaga cu "cocaina farmaceutica" primeste banii si sotia fuge cu ei. Ajunge intrun oras frumusel de tarani (rednecks) unde intalneste un tip care se crede mai tare decat este de fapt. Se gandeste ca ar fi bine sa ramana aici, isi ia o slujba respectabila si incepe sa faca alte smecherii ca na, banii o striga.

Filmul e bunicel. E filmat bine, actorii sunt buni, insa iti da impresia ca ar fi un film de pe ProTv de dupa 10 seara...asta pana ce il vezi in intregime. Impresia asta iti este lasata din cauza feelului filmului...din cauza ca seamana cu toate celelalte filme proaste de pe Pro...pentru ca majoritatea erau facute la sfarsitul anilor 80 si apoi inceputul anilor 90.

Eu zic ca merita vazut pentru o scorpie care nu prea a mai aparut la televizor sau pe marele ecran. E interesanta, e tupeista, e inteligenta, e malefica.

7.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu