marți, 28 aprilie 2009

Valkyrie {2008}

Un film artistic hollywoodian, dupa mine, inutil...atatea documentare si filme pentru TV s-au facut stiind ca acest film se face incat am ajuns sa dau din greseala pe ele pe National Geografic sau Discovery Channel. Nu pot spune ca aceasta bucatica din istorie m-a interesat in mod special, ca de m-ar fi interesat, stiam toate detaliile ce au dus la acest mare si regretat esec.

Nu stiu cat de gresit e din punct de vedere istoric insa citind cateva goofuri de pe imdb la acest film, vad ca sunt mici detalii nesemnificative care nu au modificat ideea filmului si actiunile pe care le duc pana la capat personajele cheie ce au dorit asasinarea lui Hitler. Aa...da, despre asta e vorba in film. Despre tentativa unor oameni curajosi ce au vrut sa se impotriveasca unui tiran, un criminal.

Filmul este evident previzibil si cred ca sfarsitul il stie oricine ce cunoaste cat de cat istoria celui de'al doilea razboi mondial. Nici nu cred ca intentiona sa uimeasca prin final cu toate ca regizorul, Bryan Singer, e oarecum foarte priceput la asta asa cum ne-a aratat-o cu genialul The Usual Suspects. Valkyrie e regizat foarte bine, e cateodata spectaculos, e plin de detalii si multe se respecta asa cum au fost in istorie. Actorii joaca decent, nici unul nu mi s-a parut ca excela sau ca are un rol deosebit de greu insa ansamblul total face toti banii, e format numai din actori talentati, cunoscuti care fac spectatorul care ii cunoaste sa acorde mai multa atentie asupra scenei in care se afla...si cum astia se afla in fiecare scena atentia sta bine distribuita pe tot parcursul filmului.

Acum, despre ce e vorba in scene necesita o dozulica si mai mare de atentie pentru ca planul de a-l asasina pe Hitler e extrem de complex...pentru ca asa a fost si in realitate. E ceva normal ca la o prima vizionare povestea sa fie incetosata de viteza totala a filmului...sau de lipsa de atentie asupra unor detalii mici.

E per total un film bunicel insa nu satisfacator si nu memorabil. O sa fie uitat repede, o sa se piarda in negura timpului, nu o sa atraga atentia decat fata de nerzii de istorie care sunt atrasi de Hollywood. Cam atat.

7.75/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu