miercuri, 1 aprilie 2009

Scoop {2006}

Scoop e filmuletul woodyallian din 2006. Cam de fiecare data mi-a placut ce filme face Woody Allen, nu incep acum sa le enumar pe cele pe care le-am vazut dar au, fiecare, un mare accent pus pe scenariu, o fluiditate fireasca, un sarcasm amuzant si inteligent, povesti nu deosebit de unice dar care au un aer deosebit. Regia lui Allen e ca o oglinda a firii umane, deja in filmele sale au fost etalate mii de stereotipuri si personaje care mai de care mai interesante sau profunde.

In filmul de acum avem o poveste, sa-i zicem, politista in care studenta la jurnalism jucata de frumoasa Scarlett Johansson (am zis ca ma uit la filmele in care joaca ea) e vizitata de spiritul unui mare jurnalist care a decedat acum cateva zile (in film) si ii spune de adevarata identitate a unui criminal cautat. Toate astea se intampla in timp ce batranelul magician Splendini, jucat de Woody Allen, face un truc magic cu jurnalista noastra...eventual vede si el fantoma si se alatura vitezei Nancy Drew in aceasta aventura de cautare a adevarului si dreptatii. Sunt inconjurati de nesiguranta, piedici la propriu si figurat, dezamagire dar finalul e dulce-amarui...se termina pozitiv dar piere cineva in mod cam ciudat si inutil...ca nuca'n perete.

Misterul e de bunicica cacalitate (tripla cacofonie...uff) dar lipseste cu desavarsire, cine a pus filmul asta ca fiind fantezie e cretin total, personajele sunt conturate superficial, personajul lui Allen e dragut dar si foarte enervant. Hugh Jackman e bine ales, erau multi bine alesi pentru rolul asta...nu e ca si cum Allen l-a scris cu Jackman in cap. Numai Scarlett e miezu...e sarea, piperu, chimenu, busuiocu, oreganu, cimbru si maghiranu...tatica. Dar chiar si cu greselile si micile chestii enervante filmul e distractiv si merita o vizionare. O vizionare care merita atentie dar nimic mai mult. Daca esti fan Allen trebuie vazut oricum...cam atat.

6.5/10

Mai vazui si The Nanny Diaries {2007} , tot din cauza actritei principale din filmul precedent care e despre preietenie, importanta iubirii materne, conflicte dintre femei infumurate cu cele care au picioare pe pamant. Multe referinte cu Mary Poppins. Are cateva momente reusite, care au suflet dar in rest nu e nimic deosebit.

6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu