joi, 30 aprilie 2009

Fast & Furious {2009}

Daca primul se cheama The Fast and the Furious cred ca e in regula ca asta sa se cheme Fast & Furious fara vreo cifra la capat... :)) . Ce dumb.

Pe asta de anu asta am sa-l notez exact cu aceeasi nota cu care le-am notat si pe primul si pe 2 Fast 2 Furious...toate intra in aceeasi categorie, toate au aceasi calitate si acelasi scop...sa distreze. Si reuseste sa ii distreze pe cei care iubesc masinile, iubesc sa le conduca, iubesc astfel de filme daca si au vreo masina ce se conduce in film, insa mai rari de astia la noi in tara. N-avem noi bani de Mustanguri sau Skylineuri, fie si de un muscle car pur american din anii trecuti...

Subiectul si actiunea, trebuie sa recunosc, sunt un pic, doar un pic, mai elaborate...se pune accent mai mult pe poveste desi ramane la standardele hollywoodiene, prietenie, iubire, tradare, toate sunt la standardele mediocritatii si nici nu incearca sa le depaseasca.

Acum trecem la scenele cu masinile, cu actiune...NU mi-a placut deloc ca multe din secvente au fost facute integral sau partial cu ajutorul computerului. Da deloc. Ba ca nu mai e credibil deloc si zici ca o dau in S.F.-uri, ba din cauza ca daca vroiam sa vad curse cu masini facute pe computer jucam un joc cu masini pe computer...adica, ce sens are? Daca faceau toate cascadoriile reale nu numai ca ridica calitatea filmului dar erau si mult mai distractive...pe cand sunt sigur ca toate scenele din tunelurile dintre Mexic si America sunt facute pe computer...toate. Ce sens are??

Cred ca cea mai faina scena cu masinile e si cea mai exagerata, asta fiind prima. Prima e rapida, e noua si originala, e interesanta si faza cu rostogolul intrece orice lege a fizicii si a probabilitatii. A fost faina. Apoi, pentru nostalgici si pentru fanii Need for Speed Underground, Underground 2, Most Wanted si Carbon avem si o cursa in oras cu traficul dat la full. Ce sa mai zic, merge ca film lejer, vazut o data sau de doua ori (ca daca il vezi de mai multe ori te plictisesti), de primavara-vara...merge...

7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu