duminică, 29 martie 2009

Winter Passing {2005}

Chiar nu e atat de bunicel pe cat ma asteptam. Inca din start are toate elementele unui filmulet independent scris si jucat bine...un filmulet ce prezinta un miniunivers creat de oameni complexi si greu de descifrat, de obicei, caracteristica ca au trecut prin multe in viata si au imbatranit inainte de vreme...chiar si Corbit, jucat de comedianul Will Ferrell, e profund in stilul sau naiv.

Se vorbeste, in film, in principal despre drumul de regasire a unei actrite de piese de teatru din New York (care e artistul tau stereotipic intunecat, deprimat, ingropat in vicii, unele mai periculoase) si desi nu porneste spre destinatie cu acest gand simte ca o are un scop mai profund decat profitul de pe urma mamei sale recent decedate. Ajungand acasa, pentru ca nu-i asa pentru a-ti descoperi radacinile trebuia sa ajungi acolo unde au ramas radacinile tale dupa ce ai plecat, il descopera pe tatal ei, alt artist - scriitor, intro stare jalnica dar care pe el il multumeste, locuind in garajul casei sale de vreme ce in casa locuiau doi straini pe care i-a intalnit dupa moartea sotiei lui, dar care la randul lor au povesti...nu tocmai interesante dar sunt povesti...

Personajul nostru principal, interpretata foarte bine de talentata Zooey Deschanel, isi descopera parintii pe care in copilarie au ignorat-o fiind prea adanc preocupati cu scrisul, meseria lor de baza. Isi descopera mama printr-o serie de scrisori (cele pentru care a venit original inapoi la casa ei pentru a le da unui editor pentru o suma nesemnificativa relativ cu valoarea lor sentimentala) de dragoste destinate sotului ei si viceversa...si pe tatal ei purtand cu el runda finala de discutii privind modul cum a fost crescuta si cum ea simte efectul lipsei de iubire care nu a primit-o cand era mica.

Filmul insa are dezavantajul de a fi nememorabil din orice punct de vedere...e banal, e monoton, e liniar si practic neinteresant decat daca povestea ta are vreo asemanare cu cea a personajul principal sau orice alt personaj...suflete chinuite de propriile intrebari si nesigurante care au nevoie de un ragaz de viata complicata pentru a-si pune in ordine unele probleme (care nu sunt mentionate).

7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu