sâmbătă, 21 martie 2009

Marley & Me {2008}

Vreti sa plangeti? Serios acum...ati avut o zi proasta si vreti sa va descarcati...daca ati avut un caine filmul asta neaparat trebuie vazut....e datoria oricarui posesor de animal de casa. Eu nu am avut un caine dar am un perus si cu timpul omul se ataseaza de orice fiinta pe care o indrageste macar putin la un moment dat...mare sau mica. Sigur, o sa mai existe momente cand acea creatura mica ne scoate din sarite dar cateodata are puterea sa ne formeze ca oameni, crestem crescandu-i, ii invatam ce vrem noi, cum vrem noi...suntem stapanii dar mai mult, prietenii lor...iar dragostea lor e neconditionata, intotdeauna.

Deci in afara de ultimele 20 de minute, care sunt sfasietoare, fie de ai avut sau nu un caine ca prieten, restul filmului nu spune prea multe chestii noi la nivel de casnicie si cat de grea e asta...eu ma gandeam ca o sa fie o comedie penibila de la inceput la final cu un caine care face nazbatii...am avut pe jumatate dreptate...cainele face nazbatii, aceleasi all over again de ma plictiseam tot filmul...bine, e un caine care a mancat baterii...bine, e un caine a carui mama (bitch) a mancat baterii cand l-a nascut pe el si pe fratii ori surorile lui insa numai el a luat aceasta super-putere. Labradorul e cel mai cliseu caine pe care poti sa-l folosesti intr-un film de genu asta din cauza ca sunt cunoscuti ca fiind cei mai tari caini de casa, unii din cei mai destepti si probabil cei mai loiali. Totul e cliseu la filmul asta in afara de final...actingul e banal si sters, povestea desi pare ca se invarte in jurul personajului principal uman jucat de Owen Wilson e focalizata de fapt pe relatia dintre cei doi, Aniston fada, Arkin ce a mai adus comicul putin dar pentru un personaj episodic efectul nu e prea mare...

Finalul are o autenticitate rara din cauza ca e spus ca si cum se intampla in fata ta, nu replici bengoase, nu muzica over-the-top, pur si simplu emotii autentice, durere reala si tangibila, tristete pana la capat.

Dar sa te uiti la un film doar pentru ultimele 20 de minute? I don't think so...

6.75/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu