marți, 10 februarie 2009

Get Carter {1971}

O poveste reusita, semi, despre razbunare si fiecare aspect al acesteia...
Jack Carter se intoarce in orasul sau de bastina pentru inmormantarea fratelui sau, Frank, care a decedat in circumstante care pe Jack nu prea il conving ca ar fi naturale si crede din prima secunda ca o mana straina l-a ajutat sa ajunga pe lumea cealalta. Pentru a afla ce s-a intamplat, care e adevaratul motiv al mortii fratelui sau, cine l-a omorat, Jack face o treaba mai buna decat ar putea un politist sau detectiv s-o faca in locul lui...in sine, chestia asta zice multe...se duce si la amicii lui Frank sa afle ce stiu ei, se duce si la posibilii faptasi cu care s-a inteles pe vremurile cand statea in acest oras si cu care era bun amic, ocupandu-se cu cele rele inca de pe vremea cand era tinerel...aici a invatat meseria pe care o are acum in Londra - da, pe scurt, Jack e un criminal profesionist.

Acum doreste razbunare si o s-o primeasca, dar in timp ce cauta criminalii fratelui sau gaseste si altceva in legatura cu nepoata lui tanara...ceva ce il face sa urmareasca si sa pedepseasca si pe altii. Partea proasta la filmul asta e ca e cam incet...si asta pentru ca personajul nostru principal, interpretat admirabil de marele Michael Caine, nu pune intrebarile direct ci mai mult interpreteaza limbajul celor din jur, pana afla toate detaliile care ii trebuie pentru a completa puzzlelul, se mai si distreaza intre timp si cu femeile pe care le intalneste ca doar na e si el om.
E bun filmul, e facut cu maestrie, cu migala, atat la regie cat si la scenariu...insa e nitel cam intins...ca o bucata de unt intinsa pe o felie prea mare de paine.
Finalul e singura chestie care uimeste ca pana in momentul ala stii ce are sa se intample...insa finalul face filmul mai serios, mai real si poate, cu un mesaj. Depinde de fiecare ce vede...
Nu prea il recomand dar Michael Caine merita aste 2 ore...chestia e ca am fost intrerupt de prea multe ori si s-a rupt "magia" pe care mi-o inducea atmosfera filmului.

8/10

Far from Heaven {2002}
- Naspa film. E facut cam tarziu dupa parerea mea. E fals uneori, actingul e si el fortat atunci. Mesajul e dar pe nimeni nu mai intereseaza. E poate doar o vedere in trecut dar nu e prea eficienta. Telenovelistic, plictisitor, previzibil.

6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu