sâmbătă, 10 ianuarie 2009

RocknRolla {2008}

GUY RITCHIE IS BAAAAACK!!!
Nu pot sa zic ca s-a intors cu acelasi spirit de a face un film ca in Snatch. sau Lock, Stock and Two Smoking Barrels, pentru ca as minti, foarte mult. Nu, e mai slabut, dar atmosfera se pastreaza...lipsesc renumitele scene ale lui Ritchie pline de comedie specific englezeasca, insa avem parte de asta data de o poveste mai intortocheata si nu stiu daca trebuia sa fie neaparat asa de...
De asta data, ca doar na, pana si gangsterii se modernizeaza si nu mai actioneaza ca in trecut, acestia au gasit o noua modalitate de a face multi bani repede...cum? Cumpara o proprietate care costa foarte putin, asteapta o perioada pana cand valoarea se mareste de 5 ori...cel putin asta e teoria, dar pe noi nu ne intereseaza asta atat de mult ci cum are sa se joace filmul asta cu noi. Nu prea spectaculos, asta e sigur...multa vorbaraie, putina actiune, putin umor, per total nu prea entertaining si asta e pacat din cauza ca asta e o semnatura a lui Guy Ritchie. Pana cand el nu o sa aduca entertainmentul inapoi in filmele sale ele nu o sa aiba succes indiferent ce subiect sau ce poveste au...actorii au fost banali si am simtit cum personajul lui Tom Wilkinson a avut momente cand semana prea mult cu un alt personaj gangster din celelalt film al lui Guy, Snatch....si anume Brick Top (who FUCKIN' rulled). Now...nu stiu daca a fost de vina lipsa unei traduceri (ca nu prea sunt obisnuit cu limbajul englezilor si diferitele cuvinte ce le au pentru aceleasi lucruri fata de americani) dar de cele mai multe ori m-am simtit strain si imi era greu sa urmaresc despre ce e vorba si ce se urmareste...eventual mi-am dat seama dar, cum am zis mai sus, l-au facut parca inutil de intortocheat.
Ca sa insumez: unu vrea bani sa faca bani mai multi de la un rus, acest rus ii da un tablou (care era perfect asemanator, ca simbol, cu servieta din Pulp Fiction, nestiind ce contine sau cum arata) ca sa ii poarte noroc, tabloul este furat de nu se stie cine pana la un moment dat, afla niste baieti care fac treburi mai mici prin oras de existenta acestui tablou si ce semnifica pentru rus si pornesc si ei in cautarea lui...acesti baieti mi s-au parut tare inutili si nu am simtit ca au rezolvat vreo ceva (side note: Gerard Butler -> complet inutil)...tabloul, se afla, ca a fost furat de un mort ce vorbest, rusu afla ca tabloul lipseste, il pedepseste pe gangster...si ramane finalul. Bineinteles, intre, mai sunt detalii care se pierd prin poveste, detalii ce nu au neaparat o semnificatie pentru film...eu, normal, fiind fan Ritchie, am sa-i mai dau o vizionare. Dar deocamdata nu prea m-a multumit...dar ii dau nota pe care cred ca o merita dupa ce-a dea doua vizionare.
7.75/10

2 comentarii: