joi, 1 ianuarie 2009

Midnight Run {1988}

O combinatie perfecta intre comedie si actiune...intotdeauna distractiva, intotdeauna amuzanta si partea si mai buna e ca nu prea iti jigneste inteligenta si spiritul de observatie...si chiar de sunt cateva goofuri, acelea sunt minore si neimportante. Ideea e ca filmul asta te faci sa razi si sa-l vezi pe Robert DeNiro intr-un rol amuzant e oarecum o raritate, fiindca toata lumea in ce fel de filme joaca el cel mai des...nu de genu asta.
Prietenia de pe ecran al lui Walsh si Mardukas e veritabila si convingatoare, aceasta fiind de cele mai multe ori sursa poantelor. Diferenta de caracter a personajelor se completeaza frumos reciproc iar alegerea actorilor a fost insipirata...
Nu e un film despre care poti sa spui nu stiu ce chestie, doar ca singurul sau scop e sa te distreze si o face impecabil. Povestea e spusa perfect, e usor de urmarit si simti trecerea de la un loc in altul datorita backgroundului. Toata America este strabatuta cu filmul asta, de la Est la Vest si pana si amanuntul asta e interesant de urmarit.
DeNiro, fiind deja o vedete de mult timp si atunci, face o treaba foarte buna, combinand natura mai violenta a felului de a fi a personajului cu natura blanda si calma, intotdeauna pusa pe glume, care o foloseste atunci cand e necesar. E un personaj foarte hazliu si serios in egala masura.
Opusul sau e contabilul mafiei ce a furat de la acestia 15 milioane...se vede din start ca e un personaj cuminte ce nu isi merita soarta (ori moartea, ori inchisoarea) si e clar ce se intampla cu el in final...si nu se intampla nimic la ce nu te astepti. Pe parcurs, insa, e un adevarat roller-coaster, un adevarat road-movie.
De urmarit oricand, cu oricine...e un film forever distractiv.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu