miercuri, 21 ianuarie 2009

Cube 2: Hypercube {2002}

Acum imi dau si eu seama...una din multele sale parti mai proaste (decat in primul film) e ca ridica mai multe intrebari decat raspunde...si daca in vreun fel credeti ca raspunde la cateva intrebari, raspunde extrem de ridicol si aburd, dar e pana la urma un S.F. si de obicei astea nu au limita de bun simt sau logica...ceea ce, de mult ori, nu e rau din cauza ca e si foarte entertaining...exact cum e Hypercube.
Tin minte, asa cum am mentionat si la Cube1, ca il vizionam la tv si eram pur si simplu fascinat de partea vizuala a filmului. De asta data decorul e de fiecare data alb, de fiecare data luminat complet cu mici scapari (exista la un moment dat un moment in care Kate si Sasha vorbesc aproape de colt, camera se afla dupa perete, ele trebuie sa fie complet luminate insa nu sunt din partea cu camera...si mai sunt probabil, asta a fost una care m-a sacait pe mine)...decor ce mi-a atras atentia ca e atat de simplu insa se duce o poveste la capat...ce-i drept, o poveste exagerata.
Povestea e mai complexa si e si mai S.F., adica pe de o parte mai absurda (datorita grandorii), pe de o parte plauzibila, luand teoria ca fiind veritabila.
Scenariul nu e diferit fata de primul...aceeasi paranoia, acelasi sentiment de neputinta insa cu efecte ceva mai bune, de fapt, foarte bune pentru un film relativ ieftin...ca na, toti banii s-au dus pe efecte si pe actingul semi-slabut.
Phase 2 is complete! Bine ca stiu ca e S.F. ca de nu ... praf se alegea. Ce sa zic: Un fel de guilty pleasure...
6.5/10

Second day edit:
Am vazut si Cube 3 si asta e o porcarie. E prost, se intoarce la feel-ul primului Cub, cu acting mult mai prost, scenariu si mai tont si efecte la fel de proaste/bune ca in '97. Foarte, foarte slab.
5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu