joi, 29 ianuarie 2009

Australia {2008}

Filmul asta e plin de imagini frumoase...asa ca mi-a fost greu pana si sa aleg poza de sus. Da, poate nu e cea mai frumoasa dar ceea ce reprezinta e frumos, mai ales si daca auzi muzica pe fundal. In rest, tot filmul era plin de imagini frumoase, bine facute, excelent capturate, e ca si cum ai vedea o reclama turistica pentru Australia neatinsa de mana omului...deci multe imagini cu desertul ei, muntii caramizii si multe, multe vaci si boi...dar nu numai :)) .
E un film cu adevarat epic in primul rand datorita cadrelor elaborate, gigantice...efectelor speciale folosite pana la refuz pentru a face filmul cat mai frumos, cat mai colorat...actori de prima mana, cel putin 3-4 importanti: Nicole Kidman, Hugh Jackman, David Wenham si Bryan Brown in rolul lui King Carney...in rest, actori foarte putin cunoscuti, fie alesi din Australia, fie chiar aborigeni sau nepoti ai lor...cum e micutul Nullah.
Chiar si regizorul Buz Luhrmann s-a facut cunoscut imediat cu Moulin Rouge! si poate, pentru unii, si cu versiunea hyper-moderna a povestii Romeo si Julieta de W. Shakespeare. Moulin Rouge e un muzical si thank the Universe ca asta nu e...ca nu as fi suportat sa aud versuri cantate timp de 2 ore jumate...asa, normal, e mult mai suportabil.

Da, pana si timpul asta e un factor...din cauza ca e un film epic, colosal, actiunea lui se intinde pe o durata destul de mare si in film si asta trebuie aratata si in realitate...si nu numai ca se intinde pe o durata mare de timp dar si pe o suprafata mare de teren chiar din Australia, astfel trebuie aratat fiecare peisaj care e si frumos dar si reprezentativ tarii...
Povestea e si ea foarte complexa si lunga...nu se intinde in 2 ore jumate numai cu o chestie si asta e bine ca niciodata nararea nu sta pe loc...merge de la un punct la altul cu o viteza constanta, poate cu cateva mici scapari pe ici pe colo cand se mai citeste un dram de plictiseala dar niciodata ceva foarte grav.
Acum, atentie mare, ca e un film romantic...asa ca ori il vizionati cu cineva iubit ori daca il vizionati singur n-are absolut nici un farmec iar unele faze (parca mai mult cele jucate de Kidman) o sa vi se para putin penibile in sensul de siropoase si inutile :)) . Deci da...mare atentie cu cine vizionati filmul. Are momente amuzante, triste, romantice, tensionante (cand scapa boii de sub control si se indreapta spre prapastie...punct cu adevarat culminant), terifiante (razboiul) si inca pe atat romantice...mult romantism.
Dar, la final, nu am putut sa nu simt ca parca am pierdut 2 ore jumate pe o reclama despre o tara asa ca:
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu