duminică, 28 decembrie 2008

The Wackness {2008}

O poveste de o vara despre un wanna-be gangsta care mai e si evreu pe deasupra, despre un psihiatru care se comporta cam tanar pentru varsta lui si nu face decat sa-mi aduca aminte de fostul meu dirig de psihologie din liceu, despre constant prezentă fată din orice parte a lumii care "se respecta", care, la varste de adolescenta, nu stie ce vrea si se plictiseste mult prea repede...
O poveste obisnuita, reala, fara superflue - superglue, care te amuza prin umanitatea lui si personajele caraghioase...majoritatea drogati sau pur si simplu, oameni care doresc sa traisca high pentru cateva ore...sa scape din cotidianu ce ii ucide, sa scape de grijile mondene, sa revina cu picioarele pe pamant facandu-se "high"...astfel, revenind la ce e mai simplu.
Bineinteles, exista si o limita, pentru ca nu poti fugi de probleme intotdeauna asa ca trebuie sa le infrunti, sa te bati cu pumni in cap pana le rezolvi sau suferi inside pana la urmatorul joint.
Cred ca cea mai tare faza e sa-l vezi pe Ghandi cum iti vinde tie iarba...cred ca asta e principala chestie importanta din filmul asta...Ghandi era un crackpot :)) si numai asa e posibil sa fi scos toate chestiile alea despre pace si dragoste intre toti...Pace dude, wherever you are.
Regia apartine unui nimeni tanar care nu ma intereseaza si n-o sa ma intereseze din cauza ca regia a fost asea, cam, nu stiu, obisnuita, asteptandu-ma la ceva mai deosebit de la un film independent sau de nu, cu aer de filme independent.
Astfel starul filmului nu e nici regizorul si nici pustiul ce e traficantul de droguri obsinuit...ci tocmai psihiatrul nostru Dr. Squires, interpretat decent de Sir Ben Kingsley.
In rest, mi-a placut oarecum imaginea...foarte gri-pastel spre intunecat, chiar daca in acea vara, in New York, era canicula...a fost placuta imaginea...cvasi-reala.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu