luni, 22 decembrie 2008

Scrooged {1988}

Un update foarte placut a romanului "Colinda de Craciun" scrisa de autorul de origine britanic Charles Dickens. Desi am mai vazut ecranizari dupa aceasta carte pot spune cu siguranta ca aceasta e cea mai distractiva si poate nu cea mai emotionanta dar din cauza ca exista totusi astfel de momente, il face, cu siguranta cel mai bun. Imbina utilul (mesajul) cu placutul (comedia).
Bill Murray este cu siguranta starul acestui film, cel care ne face sa radem in hohote datorita comediei sale caracteristice dar si datorita momentelor cand e urmarit de cele trei fantome ale craciunului trecut, prezent si viitor si situatiilor (cele putine) cand sunt amuzanti...in rest, e destul de tristutz ca na, asa trebuie sa fie si acele scene sunt destul de eficiente la capitolul asta.
Multe chiar nu sunt de spus...e foarte bine jucat - asta in mare parte din cauza lui Bill Murray, un actor de comedie excelent - , bine scris, bine regizat, bine all around.
Si ca sa nu mai zic de timing...a fost perfect...fix inaintea Craciunul cu cateva zile. A mers perfect. And here's a tip...vizionati-l cu familia si cu o cana de ciocolata calda, sau mai multe, ca na, una cat tine? 15-20 de minute, apoi se raceste...mai iei una si tot asa...merge uns.
7.5/10

Un comentariu:

  1. nu mai stiu exact al carui Craciun era spiritul ala (de fapt "spirita" ), o ingerita caftangioaica, care-l lasa fara respiratie ! super!

    RăspundețiȘtergere